OVA MAZDA MOŽE SE POJESTI: Japanski poslastičar napravio jedinstvenu čokoladnu MX-5, pogledajte ove NEVEROVATNE detalje (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter @Mazda_PR

majstor svog zanata

OVA MAZDA MOŽE SE POJESTI: Japanski poslastičar napravio jedinstvenu čokoladnu MX-5, pogledajte ove NEVEROVATNE detalje (FOTO)

Auto -

Mazda Motor Corporation je na svom Tviter nalogu objavila fotografije čokoladnog remek-dela u vidu popularnog modela MX-5 Miata.

Ovaj jedinstveni slatkiš je mnogo više od toga jer je uloženo puno truda i strpljenja da bi se napravila verna replika, a velika pažnja je posvećena svakom detalju.

Na prvi pogled je jasno da se radi o aktuelnoj generaciji Miate RF. Paneli, ručke na vratima i linije karoserije odgovaraju stvarnom automobilu.

Unutrašnjost je takođe urađena kao na pravom automobilu. Tu su čokoladna sedišta, instrument tabla, volan i drugi detalji koji su napravljeni odvojeno od karoserije.

Šasija je takođe napravljena od čokolade, kao i menjač, osovina, kočioni sistem i komponente oslanjanja. Izduvni sistem sadrži katalizator, rezonator i prigušivač. Dvostruki završeci izduvnih cevi imaju "završnu obradu".

1 / 9 Foto: Printscreen Twitter @Mazda_PR

Detaljno su izrađene i felne, kao i gume automobila.

Jestivu MX-5 je napravio Kenta Hasegawa, talentovani šef koji je prvo ime pekare Sucretier iz Tokija, poznate po raznim vrhunskim poslasticama i slatkim umetničkim delima.

Nažalost, čokoladna Miata neće biti dostupna u prodaji.

(Kurir.rs/ Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track