AUTOMOBILSKI GIGANT OBJAVIO DA POVLAČI OKO MILION I PO VOZILA! Često se voze u Srbiji, a na ovim modelima je otkrivena GREŠKA
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

AUTOMOBILSKI GIGANT OBJAVIO DA POVLAČI OKO MILION I PO VOZILA! Često se voze u Srbiji, a na ovim modelima je otkrivena GREŠKA

Auto -

Da nije lako konstruisati i sklopiti automobil, ovih dana nam na svoj način prezentuje proizvođač iz zemlje "izlazećeg Sunca", ali i iz zemlje koja važi za bezgrešnog proizvođača vozila, marka Nissan.

Japanci su objavili da su prinuđeni da povuku skoro 700 hiljada vozila s matičnog tržišta, a kao razlog su navedeni raznovrsni propusti u procesu proizvodnje.

Objava neprijatnog sadržaja je u javnost plasirana prekjuče, a u njoj piše da se odnosi i na najmanje 749 hiljada vozila koja se kotrljaju po inostranim oznakama i dolaze s oznakama Nissana. Vest je kao prva prenela agencija AFP.

Ono što je dobro u celoj priči jeste to da zbog otkrivenih nedostataka niko nije stradao, barem ne u Japanu.

Identifikovane greške se tiču sledećih modela: Note, Note Aura, Serena i Kicks, a tu je električni model po imenu Leaf. Portparolka Nissana nije dublje ulazila u pojedinosti, ali je ipak rekla da su raznorodne greške uslovile nužnost poziva vlasnika ovih modela na neplaniranu posetu ovlašćenim servisnim centrima.

Doznalo se ipak da se poteškoće ogledaju u povremenoj nemogućnosti pokretanja određenih modela zbog problema u dovodu goriva. Dalje, moguće je da usled skarednog softvera za elektronsku kontrolu, dođe do neželjenog povećanja brzine kretanja nakon deaktivacije tempomata. Vesti sadrže i informacije o tome neki problemi potiču i iz segmenta električnog ožičenja, pa i funkcionisanja prednjih svetlosnih grupa.

(Kurir.rs/Mondo, AutoRepublika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track