Pastuv osvaja Evropu

Počela proizvodnja mustanga 6

Pastuv osvaja Evropu

Auto -
Pola veka ikone Najslabija verzija ima V6 motor od 3,7 litara, koji razvija 300 KS i 379 Nm obrtnog momenta, a spreman je i GT sa V8 i 435 konjskih snaga

Za 30 sekundi naručeno 500 primeraka!Šesta generacija američke automobilske ikone „ford mustang“, koji je ove godine proslavio pola veka postojanja, počela je da se proizvodi, a potražnja za novim modelom je ogromna.Začas 500 naručenihSamo na Starom kontinentu, za svega pola minuta, naručeno je 500 primeraka novog „divljeg konja“, koji će se sada prvi put zvanično prodavati u zapadnoj Evropi. Prepreka neće biti ni za kupce u Srbiji, koji će kultni automobil moći da poruče od uvoznika „Forda“ - „Grand motorsa“.Najslabija verzija ima V6 motor od 3,7 litara, koji razvija 300 KS i 379 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sledi „ekobust“ turbo četvorocilindraš od 2,3 litre, iz kog je „ispumpano“ 310 „konja“ i 433 Nm, dok trenutni vrh ponude predstavlja „mustang GT“, koji pogoni moćni petolitarski V8 atmosferski motor sa 435 KS i 541 Nm.Kupci će moći da se opredele i za kabriolet verziju, a za one koji žele nešto više dostupan je „performans pek“ paket opreme u verzijama „ekobust“ i GT, a koji podrazumeva sportske aerodinamičke dodatke, „izoštreno“ oslanjanje i amortizere, dorađene kočnice, volan, elektronsku kontrolu stabilnosti i još mnogo toga. Test u NirburgringuZa septembar je najavljen još jači model, „mustang GT350“, koji je nedavno testiran i na legendarnoj Nirburgring stazi u Nemačkoj. Očekuje se da ima mnogo više „konjskih snaga“ od GT modela i znatno bolje performanse.

Legenda koja trajeSVE JE POČELO 1964.Prvi „mustang“ se pojavio aprila 1964. godine i odmah je postao „Fordov“ hit model, oko koga su se ljudi tukli po salonima kako bi ga što pre kupili. Prvog dana poručeno je čak 22.000 primeraka, a do kraja startne godine prodato je fantastičnih 120.000 modela. Do danas je kupce pronašlo više od devet i po miliona „mustanga“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track