GODINAMA JOJ JE CURIO NOS, A DOKTORI SU JE UBEĐIVALI DA JE ALERGIJA: Zbog bolova je htela i da se UBIJE, a onda je saznala JEZIVU ISTINU (VIDEO)
Foto: Printscreen

IMALA SREĆE

GODINAMA JOJ JE CURIO NOS, A DOKTORI SU JE UBEĐIVALI DA JE ALERGIJA: Zbog bolova je htela i da se UBIJE, a onda je saznala JEZIVU ISTINU (VIDEO)

Život -

Kandi Džekson (52) iz Nebraske posle automobilske nesreće 2013. godine počeo je da curi nos, a pre dvije godine stanje se pogoršalo - curio je još više.

Tečnost iz nosa nije samo izlazila, već se i slivala u grlo. Imala je ogromne glavobolje, ali je živela normalno, svaki dan kuvala, igrala se sa devetoro unuka...

Doktori su je uveravali da je alergična na nešto, ali nikada joj nisu rekli šta bi to moglo da bude. Osećala je da je nešto drugo u pitanju.

Bila je već toliko očajna, čak je ramišljala da se ubije, a onda je potražila pomoć specijalista. Ušla je u ordinaciju dr Kristijana Barnes i rekla da ne izlazi dok ne otkrije šta joj je.

Testirali su tečnost koja je izlazila iz nosa i shvatila da se radi o moždanoj tečnosti (likvoru), koja štiti mozak od oštećenja.

Hirurzi su sanirali štetu na membrani.

"Već sam izgubila osećaj za miris, a u ustima mi je, zapravo na stražnjem delu grla, konstantno bio ukus soli", ispričala je nesrećna žena.

Kako su joj objasnili lekari, kako joj je likvor curio, mozak se pod uticajem sile teže počeo spuštati i zato su se pojavile glavobolje.

Džeksonova je to povezala sa automobilskom nesrećom. Tada je udarila glavom u ploču s instrumentima, a trauma je oštetila membranu koja okružuje mozak i likvor je počeo da izlaziti kroz nju.

"Bila sam skroz zdrava pre nesreće. Radila sam kao vozač, ali sam nakon traume, prestala da radim. Počele su toliko jake glavobolje da sam imala osećaj kao da me neko udara čekićem po glavi. Moje telo se menjalo, moj način života se menjao. Nisam mogla da spavam, stalno sam nosila kutiju maramica sa sobom, nos je stalno curio. Prestala sam izlaziti s mužem. Živela sam poput slepog miša, vukla sam se kao zombi kroz život", prisetila se teškog perioda pre operacije.

Da nije otišla specijalisti, bila bi u opasnosti od razvoja meningitisa, infekcije mozga i spinalne tečnosti, što može uzrokovati trajno oštećenje mozga u vrlo kratkom periodu.

Kurir.rs/Dejli mejl/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track