PRAVILA KOJA POSEBNO VAŽE ZA ŽENE: Ovih 5 namirnica izbegavajte posle 30. godine!
Foto: Profimedia

STRUČNJACI SAVETUJU

PRAVILA KOJA POSEBNO VAŽE ZA ŽENE: Ovih 5 namirnica izbegavajte posle 30. godine!

Život -

Stručnjaci iz oblasti zdrave ishrane i vodeći nutricionisti, sastavili su spisak od 5 proizvoda koji se moraju izbeći nakon 30. godine. Ovo posebno važi za žene. Na prvom mestu je šećer koji uzrokuje zapaljenske procese u telu i šteti vlaknima kolagena i elastina, koji su odgovorni za mladu i zdravu kožu. Odbacivanje čistog šećera neće rešiti problem, jer mnogi proizvodi sadrže "skriveni" šećer, čiji se iznos takođe morate regulisati.

foto: Profimedia

Zatim sledi niz veštačkih začina i soseva: stručnjaci preporučuju da ih zamenite prirodnim začinima i sami kuvate sosove. Devojkama nakon 30 godina se preporučuje da zaborave na unos testenina, dozvoljavajući sebi samo paste od celog zrna pšenice.

foto: Profimedia

Treba ograničiti upotrebu peciva i belog hleba koji sadrži veliku količinu šećera i glukoze, što može ometati proizvodnju kolagena. Dajte prednost pšeničnom hlebu i korisnim slatkišima. Suprotno svim mitovima o prednostima dijetalnih pića, stručnjaci savetuju da ih nakon tridesete isključite iz svoje ishrane jer njihov sastav negativno utiče na hormone štitne žlezde.

foto: Profimedia

Kurir.rs/My Domaine, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track