NAPITAK ZA BROJNE TEGOBE, A LAKO SE SPREMA: Napravite sok od kupusa i sprečićete probleme sa plućima, grlom, a pomaže i u mršavljenju!
Foto: Profimedia

NEOBIČAN, ALI ZDRAV

NAPITAK ZA BROJNE TEGOBE, A LAKO SE SPREMA: Napravite sok od kupusa i sprečićete probleme sa plućima, grlom, a pomaže i u mršavljenju!

Život -

Sok od kupusa se može se koristiti za lečenje mnogih tegoba, a najbolji je ako se pravi od svežeg, sirovog kupusa. Jedna čaša soka od kupusa dnevno može pomoći ublažiti anksioznost i nervozu.

Takođe se može koristiti i pre spavanja jer će radi svojih svojstava pomoći opuštanju tela i olakšati uspavljivanje. Ujedno omogućava kvalitetniji san, pa time i celokupan bolji kvalitet života.

foto: Profimedia

Zbog svih vitamina koje sadrži, kupus je odličan i za zaštitu pluća. Ako do bolesti već dođe, sok od kupusa će pomoći i u toj situaciji. Osim toga preporučuje se i grickanje kupusa koji će podići imunitet. Ako želite da se otarasite bolnog grla, napravite ovaj sok i mućkajte ga u ustima. Kroz nekoliko dana osetićete olakšanje i promenu. Takođe se može koristiti i kod bronhitisa i astme jer pročišćava disajne putove. Sok od kupusa odličan je i za lečenje i olakšavanje simptoma kod gastritisa i pojave čira na želucu. Uz to ima i blago laksativno delovanje pa se preporučuje osobama koje pate od zatvora jer podstiče redovno pražnjenje creva. Odličan je i za mršavljenje jer će pomoći da se rešite nakupljenih masnoća.

Recept za domaći sok od kupusa

Recept za sok od kupusa možete kombinovati s drugim povrćem i voćem. Tako se može napraviti uz kivi, bananu, šargarepu, celer i cveklu. Priprema je vrlo jednostavna. Naprosto očistite svo voće i povrće, narežite na sitne delove i smešajte u blenderu. Možete dodati i vode u zavisnosti od toga koliko gust sok želite. Možete ga piti nakon buđenja, kroz dan ili pre spavanja.

Sok od kupusa ne treba da pijete više od nekoliko puta dnevno, a ukoliko imate nekih telesnih tegoba, posebno sa probavom, prvo se savetujte sa doktorom. Ovaj sok se ne treba previše koristiti previše u trudnoći, pa pre korišćenja obavezno razgovarajte sa svojim ginekologom. Ista stvar je i kod dojilja, s tim da sok od kupusa može pomoći kod oteklih dojki nakon porođaja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track