25:38

KVIZ MOZAIK 12.11.2021.

PORODIČNI KVIZ

SVE MU IŠLO! MATEMATIKA, OPŠTA KULTURA, GEOGRAFIJA: Alekandar zabeležio dve pobede, suvereno vlada CRVENOM POZICIJOM

Jesenji TV program -

U 45. epizodi druge sezone porodičnog kviza Mozaik na Kurir televiziji u megdanu znanja i sreće okušali su se Aleksandar Stefanović na crvenoj poziciji i Stojadin Denkić na plavoj.

Aleksandru je jača matematička strana, pa su mu Abakus i Nizovi igre u kojima očekuje uspeh. Stojadinu je ovo prvo učešće u kvizovima, tako da još uvek ne može da predvidi šta ga očekuje.

U igri Nizovi imali su izjednačen broj bodova, kao i u drugoj igri Daj mi slovo, u kojoj ne samo što su imali isti broj poena, već i identičnu ponuđenu reč.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Sa po 22 poena ušli su u treću igru Abakus, igru računarskih operacija. Aleksandar je dokazao da mu matematika zaista ide, te je osvojio 17 poena i prešao u vodstvo dok je Stojadin u ovom megdanui ostao bez bodova.

Usledila je igra Štafeta, gde su se igrači "dobacivali" pojmovima koji počinju poslednjim slovom prethodne reči. Igrač na plavoj poziciji odmah je vratio izgubljene poene i ovog puta on poveo sa 41 naspram 39 poena nakon što je crveni takmičar duplirao reč i izgubio stečene poene u igri.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Bodovima se ponovo odvojio Aleksandar posle pete igre Magelan, kombinaciji opšte kulture i geografije. Pre igre Do vrha on je stekao 63, dok je Stojadin imao 49 poena.

U igri u kojoj je trebalo da istorijskim ličnostima pripoji titule, Aleksandar je osvojio 14 poena, ukupno 77, a Stojadin je sa zadatkom da poznatim damama pogodi zanimanje uspeo da ostane na nuli, odnosno na ukupno 49.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

U poslednjoj, sedmoj igri Kurir Alekandar je stekao 25, a Stojadin šest boda.

To mu je u konačnici donelo pobedu i skoro pa duplu bodovnu razliku na tabeli: 102 naspram 55 poena.

On nastavlja da se nadmeće za nagradu u vrednosti od 100.000 dinara i nagradno putovanje za drugoplasiranog u finalu ili glavnu nagradu koja odlazi pobedniku 300.000 dinara i nagradno putovanje.

Ako znate "sve i svašta", brzo reagujete i izuzetno ste spretni, postanite učesnik Mozaika klikom na ovaj LINK.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track