KAD JEDNOM PROBATE GULAŠ NA OVAJ NAČIN, UVEK ĆETE GA OVAKO SPREMATI: Trebaće vam, verovali ili ne, samo sat vremena za pripremu
Foto: Shutterstock

preukusno

KAD JEDNOM PROBATE GULAŠ NA OVAJ NAČIN, UVEK ĆETE GA OVAKO SPREMATI: Trebaće vam, verovali ili ne, samo sat vremena za pripremu

Jesenji TV program -

Master šef Raša otkrio je u emisiji Majke i Snajke na Kurir televiziji ključne trikove za pripremu gulaša, za koji će vam trebati svega sat vremena.

Sastojci:

  • svinjski file
  • slanina
  • crni luk
  • šargarepa
  • celer
  • kisela voda
  • crveno vino
  • majčina dušica

Prvo u šerpu stavljamo slaninu da pusti svoje ukuse, a potom i crni luk isečen na listove. Dok se luk dinsta, šargarepa sitno treba da se narenda zajedno sa celerom.

Trik za brže dinstanje povrća je u kiseloj vodi. Potrebno je u povrće koje se dinsta, dodati čašu kisele vode.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Dok se povrće dinsta, pripremamo meso. Sečemo ga na kocke srednje veličine. Nikakve slane začine ne dodajemo u početku kuvanja, tek na kraju. Da se luk posolio po početku dinstanja, onda bi meso posle dehidriralo i ne bi bio mekan.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Nakon što ubacimo meso u šerpu, dovoljno je svega 20 minuta za kuvanje. Šerpu samo poklopiti i ne otvarati.

Nakon 20 minuta, stavljamo so, biber, malo majčine dušice. Na samom kraju kuvanja, stavljamo malo crvenog vina.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Uživajte!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:32

KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track