TADA JE PRVI PUT NA NAŠEM FILMU PRIKAZAN GRUPNJAK: Jugu TRESLE scene S*KSA kakve nisu viđene, a one nisu NAJEKSPLICITNIJE (FOTO)
Foto: Printscreen/YT

DOMAĆA KINEMATOGRAFIJA

TADA JE PRVI PUT NA NAŠEM FILMU PRIKAZAN GRUPNJAK: Jugu TRESLE scene S*KSA kakve nisu viđene, a one nisu NAJEKSPLICITNIJE (FOTO)

Kultura -

Reklo bi se da je srpska kinematografija mnogo ispred Holivuda, ako se uzme u ozbir to da su se još '60-ih snimali filmovi koji su bili mnogo više provokativni i sa puno više eksplicitnih scena od danas poznatih "365 dana" ili "50 nijansi sive".

U ovim filmovima nema eksplicitnih scena, niti je kadar direktno na polne organe, a o njima se ipak priča kao o nekim tabu temama, pa su tako i ljudi u pojedinim zemljama insistirali da se zabrane ovi filmovi.

Ali da se vratimo na naše stare filmove i odvažnost da se snime eksplicitne scene u vremenu kada je to bio potpuni bauk.

Kad budem mrtav i beo (1967)

Dragan Nikolić koji je u ovom filmu tumačio Džimija Barku u nekoliko navrata je snimio eksplicitne scene i to sa koleginicama Ružicom Sokić i Darom Čalenić.

Kad budem mrtav i beo, Dragan Nikolić, Ružica Sokić
foto: Printscreen YouTube

Mlad i zdrav kao ruža (1971)

Ponovo neponovljivi šmeker, Dragan Nikolić, u drugom ostvarenju. Ovoga puta kao kriminalac Stiv. Ovaj film obiluje scenama obnaženih žena.

Dragan Nikolić, Mlad i zdrav kao ruža
foto: Printscreen YouTube

Misterije organizma (1971)

Mlada jugoslovenska komunistkinja Milena, sledeći ideje psihoanalitičara, seksologa i bivšeg marksiste Vilhelma Rajha, pokušava osvestiti svoju okolinu objašnjavajući da klasna revolucija istovremeno mora biti i seksualna. Takođe, ovo ostvarenje je među prvim filmovima u kojem se muški polni organ u erekciji vidi u krupnom kadru, ali i Ljuba Moljac i Jagoda Kaloper u s**s scenama potpuno obnaženi.

Misterije organizma
foto: Printscreen YouTube

UNA (1984)

Film pun erotskog naboja između studentkinje (Sonja Savić) i profesora (Rade Šerbedžija). Kada je film izašao u bioskopima, ocena kritičara bila je da je naša kinematografija dobila prvi soft film za odrasle.

Sonja Savić
foto: Printscreen YouTube

Lepota poroka (1986)

Mira Furlan maestralno je odigrala ulogu spremačice u nudističkom kampu. Film obiluje erotskim scenama, među kojima se i Mira osmelila da se obnaži.

Film koji je nastao 1986. godine izazvao je brojne kontroverze, zbog scena koje su obilovale golotinjom.

Lepota poroka
foto: Printscreen YouTube

U čuvenoj sceni "Da me vidi moja mila majka", pojavila se Mira Furlan koja je važila za seks simbol i filmovi u kojima je glumila gledali su se bez treptanja.

To je bio prvi put da se u jednom našem filmu pojavljuje jedan muškarac koji vodi ljubav sa dve žene u moru.

Haloa, praznik k**vi (1988)

Među našim prvim erotskim filmovima je i "Haloa, praznik ku**i" koji je prepun scena s*ksa. Glavnu ulogu dobila je Neda Arnerić, koja i dobila Zlatnu Arenu u Puli za ovo ostvarenje.

Haloa praznik kurvi, Neda Arnerić
foto: Printscreen YouTube

Vizantijsko plavo (1993)

Ovom spisku ne možemo da ne dodamo scenu iz filma Vizantijsko plavo kada Laza Ristovski i Katarina Žutić potpuno obnaženi jašu bika na plaži.

Vizantijsko plavo, Katarina Žutić, Lazar Ristovski
foto: Printscreen YouTube

(Kurir.rs/ L.S./ Blic)

Bonus video:

02:52

Pogledajte scene novog filma o stradanju Srba u MARTOVSKOM POGROMU Štimac oduševio u ulozi Milutina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track