FOTOSOFIA 17 SPOJ MLADOSTI, ISKUSTVA I GENIJALNIH IDEJA! Ove godine poznata lica našla su se u neočekivanim ulogama
Foto: Igor Glavaš

Celebrity Day

FOTOSOFIA 17 SPOJ MLADOSTI, ISKUSTVA I GENIJALNIH IDEJA! Ove godine poznata lica našla su se u neočekivanim ulogama

Kultura -

Još otkačenije, još zanimljivije i još kreativnije – tako bi se u par reči mogli sažeti utisci sa snimanja portreta hrvatskih zvezda koji su nastali na 17. Celebrity Dayu, u sklopu seminara Fotosofia, pod umetničkim vođstvom fotografa Damira Hoyke.

Fotosofia
foto: Igor Glavaš

Celodnevnu zabavu u klubu Super Super u Studiju Katran otvorio je domaćin, komičar Mario Petreković koji je nakratko porodične obaveze zamenio poziranjem na setu. Uvek kreativni Petreković isprobao je rekvizite iz kluba – prvo je zaigrao fliper pa je isprobao staru Singericu da bi na kraju zajahao golemog kita koji se nekim čudom nasukao u dvorištu.

Fotosofia
foto: Igor Glavaš

Osim Petrekovića na snimanju su bili glumci Rene Bitorajac, Goran Grgić i Zuhra, inače stalni gosti Fotosofije, ali i neka nova lica koja su se izvrsno snašla u ulozi modela. Uz TV voditeljke i novinarke Uršulu Tolj i Antoniju Ćosić, fotografima su pozirali i glumci Dora Fišter, Filip Vidović i Belma Salkunić koja je na Fotosofiju stigla iz Sarajeva, pijanista Zvjezdan Ružić, te hrvatska najbolja skijašica i olimpijka Leona Popović koja je na set, za svaki slučaj ponela i skije.

Fotosofia
foto: Igor Glavaš

- Jedino što mi je važno jeste biti okružen ljudima koji strastveno žive i jednako tako strastveno rade svoj posao. Čim sam došao u Katran, osjetio sam pozitivnu energiju jer su seminaristi s mnogo žara pristupili stvaranju svake fotografije. Upoznao sam divne i kreativne ljude koji su me oduševili kao ljudi, ali i kao umjetnici: Domagoj, Tara i Raisa... Jedva čekam vidjeti finalne fotografije, i već se unapred prijavljujem na natječaj za iduću Fotosofiju - radionicu kao stvorenu za sve umetničke duše željne novih perspektiva i istraživanja sebe, a time i svog pogleda na svet – opisao je Zvjezdan Ružić.

Fotosofia
foto: Igor Glavaš

Izvrsno se zabavila i Antonija Blaće, voditeljka nedavno završenog maskiranog TV showa kojoj se najviše svidela uloga bokserke, no kako kaže nije joj bilo mrsko ni ležati u kamenom koritu s maskom za ronjenje.

- Prvi put sam bila gošća na Fotosofiji i bilo mi je jako cool i zabavno. Bilo je to potpuno drugačije fotografisanje od onog što obično odrađujem. Ponela me pozitivna energija i kreativnost mladih fotografa pa sam se s poverenjem prepustila njihovim idejama i ništa mi nije bio problem – otkrila je Antonija Blaće.

Fotosofia
foto: Igor Glavaš

Umetnički voditelj seminara Damir Hoyka i sam uviek iznova iznenadi koliko su domaće zvezde spremne na saradnju i poziranje izvan svoje vlastite zone komfora.

- Fascinira me koliko se novih ideja svake godine rodi na setu u prilično kratkom vremenu, što govori o tome kakav rezultat možeš dobiti kada se kreativci nađu ispred i iza kamere. Beskrajno mi je drago što ovaj projekt ujedinjuje ljude – s jedne strane fotografe kojima je zadatak snimiti poznatu osobu u zadanom roku, a s druge zvijezde koje nam uvijek pokažu neko svoje novo, ponekad neočekivano, lice – rekao je Hoyka i kao veliku pomoć u realizaciji celebrity snimanja istaknuo mlade snage iz Callegari-talijanske škole mode i dizajna - Larisu Jukić i Željku Juričić – koje su maštovitim make-upom i frizurama dale svoj doprinos novom valu kreativnosti.

1 / 13 Foto: Igor Glavaš

Marija Lekić, Sofija Vulićević

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:19

SJAJ VISOKE MODE I FOTOGRAFIJE U ZAGREBU: Fashion Day Fotosofia 16 spoj dobre zabave i glamura na jednom mestu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track