SVI SU ZGROŽENI! KOME JE OVO TREBALO? Na Vračaru UNIŠTENA spomen tabla posvećena Mileni Dravić i Draganu Nikoliću (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

čemu to?

SVI SU ZGROŽENI! KOME JE OVO TREBALO? Na Vračaru UNIŠTENA spomen tabla posvećena Mileni Dravić i Draganu Nikoliću (FOTO)

Kultura -

Na Skveru Milene Dravić i Gage Nikolića na vračaru uništena je spomen tabla u čast legendiama srpskog glumišta.

Milen Dravić i Dragan Nikolić dobili su svoji skver pre nepunih godinu dana i dok je od oktobra prošle godine stajao tu netaknut, odajući počast našim glumačkim velikanima, nekome je pako na pamet da bi sada možda bio pravi trenutak da ga uništi.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se sinoć slika Skvera Milene i Gage na kojoj se vidi da je spomen tabla sa njihovim imenima potpuno je uništena, a mnogi su do sada osudili ovakav vandalizam.

Gaga Nikolić preminuo je 11. marta 2016, a ona dve i po godine kasnije, 14. oktobra 2018. U skladnom braku su živeli 45 godina.

To dvoje bardova su nas toliko zadužili da, kako im god odali poštu, ne možemo da im se odužimo. A uništavanje spomen table, kao vida sećanja na Milenu i Gagu je, najblaže rečeno, skandalozno.

1 / 9 Foto: Nenad Kostić

Inače, njih dvoje su se upoznali su se na snimanju filma "Horoskop". Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track