Najnovije vesti

TEATAR NA BRDU NASTAVLJA SA RADOM! Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić saopštio lepe vesti: Spremamo novi ugovor!
Foto: Printscreen/ Instagram

ipak ostaje

TEATAR NA BRDU NASTAVLJA SA RADOM! Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić saopštio lepe vesti: Spremamo novi ugovor!

Kultura

Teatar na Brdu, nastaviće sa radom na radost publike i ansambla tog pozorišta, potvrdio je danas predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Andrija Milošević
foto: ATA images

"Spremamo novi ugovor za nastavak saradnje sa 'Teatrom na Brdu'. Ključnu ulogu u donošenju odluke o produžetku ugovora sa ljudima iz Teatra na Brdu odigrao je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić", kazao je Kolarić, prenosi EuroNews pisanja Tanjuga.

Kako kaže u razgovoru sa rukovodstvom Kulturnog centra "Čukarica" nađeno je kompromisno rešenje kojim će se zadovoljiti plan i program ove ustanove kulture, a da se istovreno omogući produžetak ugovora i rad Teatra na Brdu.

"Da podsetim, 2017. je proglasena Godinom kulture na Čukarici, kada je opština izdvojila značajna sredstva kako bi u potpunosti rekonstruisala devastiranu tada bioskopsku salu i podarila Čukaricanima prvo pozorište", kaže Kolarić.

On izražava zadovoljstvo jer je ideja da glumci Viktor Savić i Andrija Milošević u renoviranoj sali pokrenu razvoj pozorišnog stvaralaštva zaživela i naišla na pozitivan odjek ne samo kod građana Čukarice, već cele prestonice, a i šire.

"Ovim kompromisnim rešenjem, Tetatar na Brdu ostaje na Čukarici, a Kulturni centar "Čukarica" nastavlja sa radom na realizaciji svog plana i programa", kazao je Kolarić.

Glumac Viktor Savić, jedan od osnivača Teatra na Brdu nije želeo da komentariše obrt u situaciji oko ovog popularnog pozorišta dok, kako kaže, ne potpišu novi ugovor sa Kulturnim centrom Čukarica.

Viktor Savić
foto: Prva TV

Podsećamo da je pred kraj 2022. godine stigla vest da Teatar na Brdu prekida rad jer opština Čukarica nije produžila ugovor sa ovom ustanovom kulture.

Tada je donet "plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora i kulturno-umetničkog društva u cilju pružanja najboljih uslova za dodatno usavršavanje i umetnički razvoj što većeg broja naših mladih talenata".

Teatar na Brdu tada se zahvalio svojoj publici na društvenim mrežama i podsetio svoje pratioce na svoje uspehe.

"Renovirali smo garderobu našim sredstvima, postavili nadzorne kamere kojih nije bilo, kao i mnoge sitnije tehničke elemente potrebne za funkcionisanje Teatra. Lično smo urgirali kod Sekretarijata za kulturu i gradonačelnika da se postavi rashladni uređaj za salu, a koji je Sekretarijat za kulturu u najkraćem roku i postavio, u skladu sa sjajnom postojećom saradnjom, a sve u cilju drugarskog i domaćinskog odnosa koji smo imali prema državnom vlasništvu, odnosno vlasništvu svih nas", naveli su iz Teatra na Brdu u objavi na zvaničnom Instagram nalogu.

Navode da su scenom na Brdu prošla mnoga i to njaveća imena kada je pozorište u pitanju - Petar Božović, Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Branko Đurić Đura, Svetlana Ceca Bojković, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Timarov, Jelena Đokić, Dušanka Glid, Radovan Vujović, Aleksandar Radojičić, Sandra Silađev, zatim reditelj i pisac Nikola Pejaković Kolja, Jana Maričić, Đurđa Tešic, te pisac Milena Depolo.

(Kurir.rs/EuroNews)

Bonus video:

TEATRIJUM, JEDINO POZORIŠTE U BEOGRADU KOJE RADI TOKOM LETA! Tika Stanić za Kurir TV: Vikendom besplatne predstave za decu
04:38

TEATRIJUM, JEDINO POZORIŠTE U BEOGRADU KOJE RADI TOKOM LETA! Tika Stanić za Kurir TV: Vikendom besplatne predstave za decu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja