DRUŠTVENIM MREŽAMA KRUŽE LAŽNI STIHOVI ŽARKA LAUŠEVIĆA: Glumac se oglasio preko advokata
Foto: Dragana Udovičić

tuga

DRUŠTVENIM MREŽAMA KRUŽE LAŽNI STIHOVI ŽARKA LAUŠEVIĆA: Glumac se oglasio preko advokata

Kultura -

Društvenim mrežama kruže stihovi koji su potpisani imenom glumca Žarka Lauševića, a koji se odnose na masakr koji se 3. maja ove godine dogodio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Pomenute stihove su na društvenim mrežama podelili mnogi, među kojima i pojedine javne ličnosti, zbog čega su mnogi dovedeni u zabludu da je autor Žarko Laušević.

Žarko Laušević
foto: Printscreen Instagram

"Stomak se steže u bol nesnosan.

Nedostaje malenih duša osam.

Ko će ih čuvati u večnoj tami.

Čuvar je s njima, bar nisu sami.

Sedim, kroz suze gledam u krevet

Nedostaje nam života devet.

Tuga i bol na trgu cveća,

umesto ruža, buketi sveća.

U školi na vrhu Cvetnog trga

danas u dvorištu stanuje tuga"

Vladislav Ribnikar, Sveće, dan posle
foto: Nenad Kostić

Ovim povodom oglasila se i advokatska kancelarija koja zastupa glumca, te navela da autor navedenih stihova nije Žarko Laušević, te da će podneti krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Beogradu, protiv NN lica, koje je otvaranjem lažnog naloga prouzrokovalo ovu situaciju.

Podsetimo, učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je u sredu osmoro đaka te škole i radnika obezbeđenja, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je juče minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

Hiljade građan širom Srbije odaje počast ubijenoj deci i čuvaru škole. Sveće su palili u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu...

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:39

TUGA! ŠTENCI SE OBRADOVALI GAZDI, A NATRČALI NA KRVNIKA Aktivisti: Slučajevi ne stižu do suda zbog opstrukcije UTICAJNIH LJUDI?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja