PREMIJERA "DR" U KAPETAN MIŠINOM ZDANJU: Vladan Gajović igra Životu Cvijovića, a režiju potpisuje jedna glumica
Foto: ATA images

Ne propustite

PREMIJERA "DR" U KAPETAN MIŠINOM ZDANJU: Vladan Gajović igra Životu Cvijovića, a režiju potpisuje jedna glumica

Kultura -

U godini jubileja, 85 godina od smrti Branislava Nušića, u Beogradu se ovog vikenda na sceni Kapetan Mišinog zdanja premijerno izvodi predstava "Dr".

Branislav Nušić
foto: arhiva

- Nušić je bio najbolji poznavalac našeg mentaliteta i zato su njegovi komadi aktuelni u svakom trenutku, već više od 140 godina. Predstava "Dr" na jedan izrazito duhovit način prikazuje porodicu jednog imućnog čoveka koji po svaku cenu želi da od lenjog i bahatog sina napravi doktora filozofije koji je diplomu stekao u Švajcarskoj. Ali njegov san se polako urušava kad iz Švajcarske stigne profesor sa univerziteta, ali i još jedno iznenađenje, po imenu Pepika - navodi se u saopštenju pozorišta Teatrijum.

Vesna Stanković
foto: Kurir televizija

Životu Cvijovića igra prvak Narodnog pozorišta u Beogradu Vladan Gajović. Uz njega su i Vesna Stanković, glumica JDP, Miljana Kravić iz Kikindskog pozorišta, kao i mladi, veoma daroviti i već afirmisani glumci Nemanja Stamatović, Jovana Milovanović i Ognjen Nikola Radulović. Dramatizaciju i režiju potpisuje Vesna Stanković, kostim i scenografiju je kreirala Jasmina Dugić, za scenski pokret je zadužen Nebojša Stanković, a muziku Vladimir Preradović Lord.

Premijerna izvođenja zakazana su za 22. i 23. jul a predstave počinju u 21 sat.

Kurir.rs

Bonus video:

04:38

TEATRIJUM, JEDINO POZORIŠTE U BEOGRADU KOJE RADI TOKOM LETA! Tika Stanić za Kurir TV: Vikendom besplatne predstave za decu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track