ČOVEČICE – monodrama Milene Predić, premijerno u Teatru Vuk!
Foto: Mina Miladinović

ČOVEČICE – monodrama Milene Predić, premijerno u Teatru Vuk!

Kultura -

Monodrama Milene Predić “Čovečice”, nastala po romanu LjiljaneBralović u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Jasmine Večanski Kujundžić, posle veoma uspešnog izvođenja na ovogodišnjem BELEF-u, imaće svoju premijeru na sceni Teatra Vuk u petak, 22. septembra u 19.30.

Čovečice
foto: Mina Miladinović

Predstava „Čovečice“ se u formi mono drame bavi pitanjem kulture sećanja i individualnog pamćenja uloge žene u zajednici tokom ratova u prvoj polovini 20.veka. Usmeren na narativ porodičnog sećanja ženskog rodoslova porodice Milošević sa Javora, predstava „Čovečice“ ukazuje na aktuelnu društvenu problematiku toga vremena kroz pitanje narodne, istorijske i političke egzistencije prožimajući priču o herojskom opstanku, samoodržanju i solidarnosti iz ugla položaja žena.

U skoro 50. godina koliko priča o „Čovečicama“ traje provejavaju dva narativa, narativ žene koje čeka i narativ ženske solidarnosti i uzajamne povezanosti u nevolji i zato naše glavne junakinje, heroine, žene koje su sahranile i decu, i muževe i sinove pronalaze razlog da nastave da žive i upravo iz te zajednice crpe snagu za dalje borbe.

Čovečice
foto: Mina Miladinović

Autorka scenografije i kostima je Mina Miladinović, muzike Ivan Aleksijević aka Pančevac, a scenski pokret osmislio je Nikola Кerkez.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track