"MILENA DRAVIĆ JE POSEBNO ZAHTEVALA JEDNU STVAR" Igrale su majku i ćerku a sad je otkriveno kako se ponašala prema mlađim kolegama
Foto: Printscreen/Youtube

možda niste znali

"MILENA DRAVIĆ JE POSEBNO ZAHTEVALA JEDNU STVAR" Igrale su majku i ćerku a sad je otkriveno kako se ponašala prema mlađim kolegama

Kultura -

Glumica Dubravka Mijatović očarala je publiku talentom i izvanrednom moći transformacije, ali i nesvakidašnjom lepotom kojom pleni.

U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je brojne role, a jednu od prvih je odigrala u filmu "Nije lako sa muškarcima" 1985. godine u režiji Mihaila Vukobratića.

Jedna od omiljenih komedija

Nije lako sa muškarcima
foto: Printscreen/Youtube

Ova jugoslovenska komedija govori o mladoj, razvedenoj ženi (Milena Dravić) sa tri ćerke u pubertetu. Njihov život nije nimalo lak. Majka Gordana se trudi da zaradi, ali i da bude idealna svojoj deci, bivšem mužu, ljubimcima i komšijama.

Role ćerki oživele su tada mlade Ana Simić, Branka Katić i Dubravka Mijatović, koje su svojoj filmskoj majci Mileni Dravić zadale mnoge glavobolje.

Nije lako sa muškarcima, Dubravka Mijatović
foto: Printscreen/Youtube

- Imala sam 14 godina kada sam dobila tu ulogu. Igrala sam ćerku Milene Dravić, a sestre su mi bile Branka Katić i Ana Simić. Milena je bila jednostavna i plemenita žena i uz nju sam lako prevazišla tremu i strah. Postavila se prema nama kao da nam je prava majka. Posebno nam je naglasila da joj se ne obraćamo sa "Vi" i kupila nam je Bajaginu ploču "Pozitivna geografija" - otkrila je Dubravka i dodala:

Nije lako sa muškarcima, Dubravka Mijatović
foto: Printscreen/Youtube

- Nikad više nisam srela glumicu kao što je ona. Sreća je što sam je srela na početku jer da sam radila s nekim drugim, možda bih pobegla od glume glavom bez obzira. Tada sam shvatila da su veliki glumci i privatno normalniji, prirodniji i skromniji. Najviše filozofiranja i mlataranja rukama videla sam kod prosečnih i nekvalitetnih.

Debi Branke Katić

Njena filmska sestra Branka Katić debitovala je na filmu sa ovom rolom. Na audiciji je bilo 600 devojčica, a reditelj Mihailo Vukobratović je njoj dodelio ulogu Tanje.

Nije lako sa muškarcima
foto: Printscreen/Youtube

- Taj film mi je otvorio prozor u nov i beskrajno zanimljiv svet, gde mi je mamu igrala predivna Milena Dravić. Sećam se i neverovatnog samopouzdanja koje imaš samo kada si tako mlad. Na prvom susretu sa rediteljem, rekla sam mu da ne znam zašto je na audiciju došlo toliko mnogo devojčica kada sam bila sigurna da sam najbolji izbor za ulogu. A nisam ni znala kakva je uloga u pitanju! Tek sam ga posle male pauze pitala o kakvoj ulozi je reč - kaže Branka.

Ana Simić postala seks simbol pa nestala

Najstarija naslednica Ana, koju je tumačila Ana Simić imala je samo reči hvale za Milenu Dravić, ali i za njenog partnera pred kamerom Ljubišu Samardžića.

- Meni je to bilo fenomenalno iskustvo, bila sam jako mlada, a glumila sam sam Milenom Dravić i Ljubišom Samardžićem, a opet je to bila velika uloga. Imala sam 18 godina, a bila sam druga godina Fakulteta dramskih umetnosti - rekla je glumica.

Nije lako sa muškarcima
foto: Printscreen/Youtube

Podsećamo, Ana je ovom rolom skrenula veliku pažnju na sebe i važila za seks simbol Jugoslavije. Posle te uloge, Ana je odbila čak sedam uloga, a onda nije dobila nijednu značajniju ulogu na filmu.

- Igrala sam debitantsku ulogu, pre toga sam imala samo epizodnu u Tesnoj koži. Ja sam bila razmažena glumica posle tog filma. Taj film je imao jedan standard i bio je pristojan i tačan u svakom smislu i mislila sam da svaki sledeći film mora da bude toliko dobar, zahtevan za glumu, pa sam ja onda malo i odbijala filmove. Sedam filmova sam posle toga odbila. Igrala sam svašta i u Pozorištu na Terazijama, to su uglavnom mjuzikli i uživam u svakom projektu koji sada radim - rekla je ranije Ana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track