LAŽ JE DA SMO KRENULI OD NULE! Srđan Đoković otkrio nepoznate detalje: "Rekli su nam AKO NOVAK POSTANE uspešan sportista..."
Foto: Nenad Kostić, AP Louise Delmotte

izložba fotografija milutina i tijane rajković

LAŽ JE DA SMO KRENULI OD NULE! Srđan Đoković otkrio nepoznate detalje: "Rekli su nam AKO NOVAK POSTANE uspešan sportista..."

Kultura -

Izložba fotografija "Vremena se menjaju - porodica ostaje", čiji su autori otac i ćerka Milutin i Tijana Rajković, otvorena je u Domu omladine Beograda i trajaće do 29. februara. Izloženo je više od sto fotografija porodica iz Srbije, regiona i sveta, koje predstavljaju jedinstvenu priču o ljubavi, podršci i povezanosti.

Tijana Rajković, Milutin Rajković, Izložba
foto: Mileta Marčeta

- Ideja za izložbu je nastala tokom korone, kad smo shvatili koliko je važno da vreme provodimo s porodicom. Mom ocu i mene je cilj promocija porodičnih vrednosti i ljubavi. Mi nedovoljno provodimo vremena zajedno, a jedini trenuci su ti koji nam ostaju zabeleženi na fotografija. Stiglo nam je više od 2.000 prijava, a odabrali smo stotinak - kaže za Kurir Tijana Rajković.

Tijana Rajković, Milutin Rajković, Izložba
foto: Promo/Rajko Karišić

Izložbu su podržali Grad Beograd, Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Dom omladine Beograda. Na otvaranju je govorio Srđan Đoković, otac tenisera Novaka Đokovića, a njih dvojica se nalaze na dve fotografije kao simbol srećne porodice. Đoković je istakao da je porodica iskreno i čvrsto verovala da će Novak jednog dana postati as.

Tijana Rajković, Milutin Rajković, Izložba
foto: Mileta Marčeta

- Porodica Đoković nije krenula od nule, kako su mnogi to pretpostavili, već iz debelog minusa. Živeli smo 17 godina po iznajmljenim stanovima u Beogradu. Mi smo stasavali u najgore vreme sankcija, NATO bombardovanja, očajnog stanja u našoj zemlji. Bila su to teška vremena. Novak je od malena pokazivao talenat, ali nije bio primećen, niko nije bio tu da u tome pomogne. Onda su se pojavili dobri ljudi, dali su nam novac i rekli da ako Novak postane uspešan sportista, možemo vratiti tu pozajmicu. Ako ne postane šampion, onda nema veze, ne moramo vratiti - ispričao je Srđan Đoković i zaključio da su deca zlato i da je zdrava i uspešna porodica jedino rešenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track