TALENTI "NA KRILIMA MUZIKE" ZABLISTALI NA KOLARCU: Muzičke nade priredile nezaboravno veče klasične muzike
Foto: Miloš Miškov

TALENTI "NA KRILIMA MUZIKE" ZABLISTALI NA KOLARCU: Muzičke nade priredile nezaboravno veče klasične muzike

Kultura -

Koncert klasične muzike "Wiener Talenti – Na krilima muzike" pod pokroviteljstvom prve dame Srbije gđe Tamare Vučić održan je u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, uz izuzetnu podršku publike i medija.

Koncert predstavlja završnicu projekta Na krilima muzike, i organizovan je u čast deset izvanrednih učenika muzičkih škola širom Srbije koji su nosioci priznanja Wiener talenti za rad, talenat i vrhunske uspehe ostvarene na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Na krilima muzike
foto: Miloš Miškov

Na velikoj sceni Kolarca oni su sa neskrivenim oduševljenjem pokazali svoje umeće izvodeći dela Čajkovskog, Hajda, Baha,Paganinija, Šopena.

Talentovani učenici nastupili su u pratnji našeg virtuoza Stefana Đokovića.

"Izuzetno sam srećan što delim scenu Kolarca sa Wiener talentima. Drago mi je što ćemo ih vrlo brzo gledati kako nastupaju samostalno i veoma uspešno. Njihova energija i talenat su zaista inspirativni, i verujem da će obeležiti budućnost muzičke scene", izjavio je Stefan Đoković, pijanista.

Na krilima muzike
foto: Miloš Miškov

Koncert koji je organizovan uz podršku Wiener Städtische osiguranja u čast učenika koje je ova kompanija nagradila tokom projekta Na krilima muzike, ima cilj da promoviše domaće nade klasične muzike i podstakne ih na osvajanje svetskih scena klasične muzike i predstavlja dodatno priznanje njihovom talentu i posvećenosti.

"Svesni smo da su nagrade i podrška izuzetno važni za rad i razvoj umetnika. Priznanjem Wiener talenti želimo da podstaknemo mlade da neguju svoj talenat, napreduju u razvoju i postižu vrhunske rezultate”, izjavila je Nela Bojović, rukovodilac Službe za marketing u Wiener Städtische osiguranju, i dodala da ovaj koncert predstavlja samo jedan od koraka u podršci mladim talentima u oblasti umetnosti, i da će ova kompanija nastaviti da podržava kulturu.

Radost zbog priznanja i prilike da svoje umeće pokaže u pratnji pijaniste koji joj je uzor, sa prisutnima je podelila Marija Dražić učenica muzičke škole Mokranjac iz Požarevca: "Ovo je ostvarenje mog sna, da kročim na veliku scenu Kolarčeve zadužbine. Srećna sam što je moj talenat prepoznat i trudiću se da opravdam poverenje koje sam dobila. Ovaj koncert i veče dodatno će me motivisati da se još više trudim i nastavim da se razvijam kao muzičar."

Podsećamo, projekat Na krilima muzike je serija koncerata koje je pijanista Stefan Đoković održao prošle godine u dvanaest gradova, pod pokroviteljstvom prve dame gospođe Tamare Vučić, sa ciljem promocije klasične muzike i kulturnog nasleđa, i u želji da se kultura vrati u domove kulture širom Srbije.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track