Aktivista Grinpisa visio sa Ajfelove kule!

Vatrogasci ga skinuli

Aktivista Grinpisa visio sa Ajfelove kule!

Ludi svet -
Tokom protesta raširio transparente "Oslobodite 30 aktivista sa broda "Arktička zora" i "Aktivisti u zatvoru, klima u opasnosti"

PARIZ - Jedan aktivista Grinpisa danas je, viseći dva sata u šatoru sa drugog sprata Ajfelove kule, protestovao zbog toga što je 30 članova ove grupe za zaštitu životne sredine pritvoreno u Rusiji.

Aktivista je tokom protesta raširio transparente "Oslobodite 30 aktivista sa broda "Arktička zora" i "Aktivisti u zatvoru, klima u opasnosti", a vlasti su bile primorane da ovaj spomenik zatvore za turiste u toku prepodneva.

Protest je počeo oko devet časova po srednjoevropskom vremenu, a okončan je nakon dva sata pošto su vatrogasci sklonili aktivistu.

Moskva je izazvala međunarodnu osudu pošto je u septembru zatvorila 30 aktivista Gripisa sa broda "Arktička zora" u regionu Murmanska, koji su protestovali zbog eksploatacije nafte koju Rusija sprovodi u regionu Arktika. Aktivisti su uhapšeni pod optužbama za piratstvo, koje su nedavno preinačene u optužbe za huliganizam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track