GORE SU OD MUŠKARACA: Žene masovno zure u tuđi dekolte!

Dokazano

GORE SU OD MUŠKARACA: Žene masovno zure u tuđi dekolte!

Ludi svet -
Kada su istraživači sa Univerziteta u Nebraski pitali žene da obrate pažnju na izgled ženske osobe, ispitanice su brzo pomerile svoje oči u smeru ženskih grudi

Prilikom susreta sa ženskom osobom muškarci često zapadnu u neugodnu situaciju jer im oči nenamerno "pobegnu" na dekolte svoje sagovornice.

Ta opsesija grudima postala je deo klišea popularne kulture, sve dok se njome nisu pozabavili naučnici i došli do veoma neočekivanog zaključka - žene to čine u istoj mjeri kao i muškarci.

Naime, kada su istraživači sa Univerziteta u Nebraski pitali žene da obrate pažnju na izgled ženske osobe, ispitanice su brzo pomerile svoje oči u smeru ženskih grudi i drugih delova tela koji se uobičajno smatraju seksualnim.Naučnici su prilikom ovog istraživanja koristili tehnologiju praćenja kretanja oka i došli do zaključka da žene podjednako kao i muškarci gledaju druge žene. Jedina je razlika u značenju tog "buljenja", kako je pojasnila Sara Gervais sa Univerziteta Nebraska.

Naime, žene to rade radi "društvenog upoređivanja", dok muškarci svoje buljenje koriste kako bi stvorili sud, pa na žene sa većim oblinama gledaju pozitivnije nego na one s manjim, dok su ženske ispitanice u ovom istraživanju gledale na te žene podjednako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track