NAJLUĐI SELFI IKADA: Britanac na vrhu Hrista Spasitelja u Riju!
Foto: Twitter

Neverovatno

NAJLUĐI SELFI IKADA: Britanac na vrhu Hrista Spasitelja u Riju!

Ludi svet -
Tompson se u Riju zatekao kako bi fotografisao pripreme za SP, a njegov kolega uspeo je da mu organizuje specijalnu posetu kipu u čemu su mu pomogli i neki radnici koji su se tamo zatekli

Selfi Lija Tompsona već nazivaju jednim od najluđih u istoriji. Tompsonov autoportret s vrha statue Hrista Spasitelja u Riju istovremeno je impresivan i zastrašujući.

Tompson se tamo zatekao kako bi fotografisao pripreme za SP, a njegov kolega uspeo je da mu organizuje specijalnu posetu kipu u čemu su mu pomogli i neki radnici koji su se tamo zatekli.

"Išao sam 20 minuta strmim stepenicama koje vode do kipa kako bih došao do Isusovog srca koje čine prekrasni mozaici. Nakon još malo penjanja koje je trajalo celu večnost, popeli smo se i do male sobe koja se nalazi u Hristovom ramenu. Uz pomoć užeta došao sam do glave kipa i oprezno otvorio vratašca. Srce mi je ubrzano kucalo od uzbuđenja i više nisam mogao da čekam", piše Tompson.

"Kad sam provirio, ostao sam zatečen panoramom koja oduzima dah. Ne strahujem od visina i malih prostora, ali iskusiti akrofobiju, klaustrofobiju i oduševljenje u isto vreme, zaista je neverovatno".

Skulptura je visoka 39,6 metara (od čega samo postolje ima visinu od 9,5 metara) i ima težinu od 700 tona, a nalazi se na 709 metara nadmorske visine.

http://www.youtube.com/watch?v=dV_np9w2u4Q

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track