SULUDO: Zbog ovih odevnih predmeta su učenici leteli iz škole!
Foto: Fonet

Srednjoškolci u čudu

SULUDO: Zbog ovih odevnih predmeta su učenici leteli iz škole!

Ludi svet -
Neki od učenika su dobijali suspenzije zbog brojanica, fluoroscentih patika, brojanica, pa čak i nošenja jakne na času...

Svi će se složiti da u školu ne treba dolaziti nepristojno obučen, ali neki od učenika su dobijali suspenzije zbog brojanica, fluoroscentih patika, brojanica, pa čak i nošenja jakne na času. Pogledajte zbog kojih odevnih predmeta su učenici zarađivali kazne:

Šorts

Iako je šorts idealan za letnje vrućine, on je u mnogim školama zabranjen. Međutim, devojke se bune zbog razloga jer je zabranjen, a to je ometanje dečaka u odeljenju. Nedavno je Lindzi Stoker (16) je izbačena iz kanadske škole u Montrealu upravo zbog ovog komada garderobe.

Vidljive bretele brushaltera

Srednja škola Menihek poslala je kući desetak učenika koji su prekršili kodeks odevanja. Iako je među njima bilo i dečaka, većinom su iz nastave isključene devojke kojima su se videle bretele od brushaltera.

Jedna od učenica je tada izjavila da bi bilo bolje da uče dečake da imaju više poštovanja prema ženama, umesto da devojke teraju na “čednije” oblačenje.

Majice koje nisu uvučene u pantalone, prisinzi, brade...

Srednja škola Dankanvil suspendovala je preko 160 učenika zbog raznih razloga kojima su prekršili pravila odevanja – od prisinga, do majica koje nisu uvukli u pantalone.

Problem je nastao jer su pravila doneli nedelju dana ranijepa su se učenici pobunili. Neke su dečake poslali kućama jer se nisu obrijali, a jedan od njih je imao jednodnevnu bradu.

Brojanice oko vrata

Učenici Elizabet zabranili su da oko vrata nosi brojanicu jer ju često nose članovi bandi. Devojčica je ostala je šokirana, jer joj je brojanice simbol vere.

Slučaj: “Suknja”

Varen Evans suspendovan je iz srednje škole Kalvert jer je nosio suknju u školu. Međutim, Varen nije devojčica u i tome je problem, iako je njegova suknja bila dozvoljene dužine.

Ipak, njega su poslali kući jer su suknje rezervisane za devojčice.

Odeća koja privlači pažnju

Učenici srednje škole Stajvesant održali su “Droljasti dan” kako bi protestovali protiv školskog kodeksa oblačenja. On naime podrazumeva pokrivanje ramena, donjeg dela leđa, stomaka, bretela od brushaltera...

Kako bi se usprotivile ovom pravilniku koji favorizuje dečake, obukle su se potpuno razlogićeno, kako bi dokazale da bi pažnja svih učenika trebalo da bude na učenju, a ne posmatranju kako je ko obučen.

Nosila je jaknu!

Sabrina Dod je prekršila kodeks oblačenja jer je nosila jaknu. Ona se oporavljala od prehlade, ali su je ipak kaznili jer je odbila da je skine na času.

Flourescentne patike

Skoro 100 učenika je suspednovano jer su došli u patikama ovih neobičnih boja!

Helanke

Iako su veoma popularne i udobne, smatra se da dečacima privlače previše pažnje.

Majica u znak sećanja na nekoga ili nešto

Učenici iz srednje škole Milard Saut suspendovani su na tri dana jer su nosili majice u znak spomena nakolegu koji je to leto upucan. Oni su napravili majice koje su prodavali kako bi pomogli njegovoj porodici da sakupi dovoljno novca za nadgrobnu ploču, ali osoblje škole im je to zabranilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track