Najnovije vesti

PO RECEPTU KANIBALA: Prave hamburger sa ukusom ljudskog mesa!
Foto: Rojters

Verovali ili ne

PO RECEPTU KANIBALA: Prave hamburger sa ukusom ljudskog mesa!

Ludi svet
Ekipa koja je kreirala ovaj netipičan hamburger istraživala je svedočenja pravih kanibala. Kuvari su zaključili da kombinacija svinjetine, teletine, pileće jetre i koštane srži daje najbolju repliku ukusa

Dva kuvara u Engleskoj psmislili su kranje revolucionarnu ali poprilično kontroverzno jelo - hamburger sa ukusom ljudskog mesa.Naravno ovde se ne radi o pravom ljudskom mesu, već o specifičnoj kombinaciji koja, navodno, liči na ukus koji su ova dva kuvara zamislila.

Pitanje koje se u startu nameće je kako to oni znaju kakvog je ukusa ljudsko meso.

Naime, ekipa koja je kreirala ovaj netipičan hamburger istraživala je svedočenja pravih kanibala. Nakon dosta eksperimentisanja, kuvari su zaključili da kombinacija svinjetine, teletine, pileće jetre i koštane srži daje najbolju repliku ukusa i teksture ljudskog mesa.Oni koji žele da probaju ove burgere moraju pomno da prate Tviter gde će biti otkrivena i tačna lokacija gde ih mogu kupiti, a koja je još uvek tajna.Korak dalje otišao je britanski Independent koji je "pokupio" nekoliko izjava pojedinih kanibala na koji način su opisali ukus ljudskog mesa:

"Ljudsko meso je prelepo, ima mnogo bolji ukus od ribe i svinjetine" - Aleksander Pirs, Irac koji je "probao" svoje cimere iz zatvora. "Lagano sam propržio biftek od Bernda, dodao so, biber, beli luk i muskatno oraščić. Sve sam to pojeo sa kroketima, prokeljom i sosom od zelenog bibera. Ukus je bio poput svinjskog mesa, možda malo jači i gorči. zaista je bio dobar uskus" - Nemački kanibal Armin Mejves tokom intervjua 2007. godine"Topilo se u mojim ustima kao srova tuna u suši restoranu", - Isei Sagava, prepričavajući ukus jedne svoje žrtve."Imalo je utisak kao teletina, ne baš mlada teletina, ali ne ni kao govedina. Imaolo je ukus kao nešto što nikada do tada nisam probao. Nije imalo taj karakterični ukus kao što to npr imaju svinjetina ili jaretina", - Vilijam Sibrok, istraživač koji je na svom putu po Africi probao ljudski ramstek."Tako je slatko", - Egipatski model Omaima Nelson komentarišući ukus muževljevih rebara."Jeo sam samo delove od mišića, posebno od butine, koji su mi omiljeni. Inače, pravim veoma ukusan paprikaš sa jezikom, a koristim i oči da bih dobio hranljivu i zdravu supu", - Dorangel Vargals, poznat i kao "Hanibal Lektor sa Anda"."Ljudske grudi... to je najslađe meso koje sam ikada okusio", - Jedan od američkih tragača za zlatom Alfred Paker, koji je optužen za kanibalizam tokom zime 1873-1874.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...