(VIDEO) DEČAKU BOG DAO KARTU DA SE VRATI NA OVAJ SVET: Tata, ja sam tako tebi menjao pelene!
Foto: Printskrin

Sam sebi deda

(VIDEO) DEČAKU BOG DAO KARTU DA SE VRATI NA OVAJ SVET: Tata, ja sam tako tebi menjao pelene!

Ludi svet -
Čim je progovorio, Gas je govorio da je u prošlom životu bio sam sebi deda, odnosno otac svojeg oca

Gas Tejlor od malih nogu tvrdio je da je on zapravo sam sebi deda koji je umro godinu dana pre njegova rođenja, a znao je informacije koje baš i nije trebalo da zna.

"Tata, znaš, kad sam ja bio tvojih godina, ja sam tebi menjao pelene, rekao je deča od 18 meseci ocu i potpuno ga zbunio dok se porodica spremala za spavanje. U sledećih nekoliko godina roditelji će sa šokom gledati kako se njihov sinčić navodno priseća svog prošlog života u kojemu je bio - deda.

Slučaj Gasa Tejlora tako će postati jedan od najinteresantnijih slučajeva reinkarnacije koji intrigira kako stručnjake, tako i laike.

Doktor Džim B. Taker sa Univerziteta iz Virdžinije koji vodi odsek za decu koja tvrde da se sećaju svojih prošlih života, tvrdi da je Gas najinteresantniji slučaj u njegovoj karijeri.Čim je progovorio, Gas je govorio da je u prošlom životu bio san sebi deda, odnosno otac svojeg oca. Često je crtao samoga sebe s crnim objektom u rukama. Kada su ga roditelji pitali što je to, on im je odgovorio da je to karta koju mu je Bog dao kako bi se vratio na ovaj svet.

Njegovi roditelji Keti i Ron sve su to, naravno, pripisivali samo bujnoj dečjoj mašti. Gas ime je dobio prema svojemu dedu koji je umro godinu dana pre nego što se Gas rodio. Iako ga nikada nije mogao upoznati, uvek je tvrdio da je to - on.

Gas je napunio četiri godine kad je njegov otac Ron na poklon dobio stari porodični album. Iako nikada pre nije vidio fotografije dede u mlađim danima, on ga je odmah prepoznao na fotografijama iz školskih dana.

"Pa to je bio moj prvi automobil", uzviknuo je Gas kada je naišao na fotografiju na kojoj je zaista bio prvi Gasov automobil.

Međutim, trenutak u kojem će Gusovi roditelji njegove priče prestali da pripisuju slučajnosti i bujnoj mašti tek će se dogoditi.

"Jednoga dana Gas je opet pričao o dedi, što tada više nije bilo neobično. Pitala sam ga, kad je on bio deda August, da li je imao braću ili sestre. Rekao mi je da je imao sestru koja je umrla", opisala je Keti u dokumentarcu "The Boy Who Lived Before".

"To mi je privuklo pažnju jer u porodici nikada nismo imali preranih smrti", nastavila je Keti. Gas joj je odgovorio da se njegova sestra "pretvorila u ribu" i nakon toga "umrla zbog nekih loših ljudi". I zaista, Ronova je teta okrutno ubijena i bačena u zaliv u San Francisku.

"Bio sam zaprepašćen. Jednostavno nisam mogao da shvatim kako bi on znao išta o tome i o tome kako je umrla sestra moga oca. O tome se u porodici nije razgovaralo, čak sam i ja znao vrlo, vrlo malo", objasnio je Gasov otac.

"Slušati svojeg sina koji nije poznavao mojeg oca ili njegovu sestru kako priča o svemu tome. Ovde se događa nešto što jednostavno ne mogu da razumem", rekao je.

Skeptici tvrdi da u reinkarnaciju ljudi zapravo žele da veruju kako bi olakšali patnju za preminulima. Verovatno da je njen sin nanovo rođeni vlastiti deda potpuno je u suprotnosti s verovanjima koja su usađena Keti i koje je ona nastavila da njeguje i u odrasloj dobi.

"Ja sam odgajana kao baptistkinja. Moj je otac bio propovednik. Naša religija ne poznaje i ne priznaje reinkarnaciju. Kad je Gas tek počeo sa svojim pričama, reinkarnacija mi uopše nije padala na pamet. Jednoga dana on me samo pogledao i rekao mi: "Znaš, mama, kada umremo, vraćamo se natrag. Tako sam i ja bio velik, a sad sam opet dete". Bio je vrlo uzbuđen zbog toga. Rekao mi je da je dobio povratnu kartu i spominjao nekakav prolaz kroz koji se vratio u ovaj svet", opisala je Gasova majka.

Nažalost, to su svi detalji o reinkarnaciji dečaka Gasa Tejlora. Njegova porodica posle snimanja dokumentarca "The Boy Who Lived Before" više nije izlazila u javnost.

http://www.youtube.com/watch?v=zLG1SgxNbBM
24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track