LIDER KULTA DRŽAO ĆERKU ZATVORENU: Verovao je da je on mešavina  Harija Potera i Aragorna!
Foto: Jutjub

Zlostavljanje

LIDER KULTA DRŽAO ĆERKU ZATVORENU: Verovao je da je on mešavina Harija Potera i Aragorna!

Ludi svet -
Vođa jednog naoističkog kulta verovao je da će vladati svetom i mislio je za sebe da je mešavina Aragorna iz Gospodara prstenova i Harija Potera iz istoimene franšize.

Sud u Londonu čuo je svedočenje njegove ćerke, koja je ostala anonimna, preko video linka. Ona je tvrdila da je bila zarobljena 30 godina i tretirana kao rob i patila je od čestog zlostavljanja.75-godišnji Aravindan Balakrišnan joj je jedino dozvoljavao da čita knjige Tolkina i Dž.K. Rovling jer se on identifikovao sa njihovim vodećim likovima Harijem Poterom i Aragornom.

Balakrišnanova namera imala je jednu masivnu manu, njegova ćerka ga je videla odnosno povezala sa zlim likovima iz priča, a sebe je videla kao Froda i Harija, i želela je da uzvrati borbom.Ona je rekla sudu sledeće:" On je mislio da je Hari Poter poput njega, jer je zvučao kao on. Video je sebe kao Aragorna - povratak Kralja. Njegov neprijatelj Sauron je bio kao Amerika i zapad i da će biti uništeni.Zapravo sam počela da uviđam da je on kao Voldemort i Sauron. Hteo je da se svi slažu sa svim šta bi on rekao, bez pitanja, bez sopstvenog stava i uma."

Dodala je:

"Čitajući te knjige osećala sam se kao da sam Hari i Frodo, svi oni mali ljudi bez moći da se odupru tamnom gospodaru koji je izgledao nepobedivo. Ipak, ti mali ljudi, sa svojom snagom uspevaju to da promene i da unište gospodara. Osećala sam se tako inspirisana ovim i zato sam ih toliko volela."

Sud je takođe čuo da je devojčici uskraćeno saznanje ko joj je prava majka, rečeno joj je da je beskućnica koja je pronađena pored puta.Njena majka, Sijan Dejvis, bila je član komune u Londonu i navodno je surovo tretirala ćerku pre nego što je konačno izvršila samoubistvo, skočivši kroz prozor na Badnj eveče 1996. godine.Balakrišnan se suočava sa optužbama, uključujući 7 tačaka optužnice za bludne radnje, 4 silovanja, 3 napada sa teškim povredama, okrutnost prema detetu ispod 16 godina...

Suđenje se nastavlja.

(foto: Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track