NESTALA JE SA 13 GODINA: Istina o njenom nestanku je svačija noćna mora! Najgora odluka!
Foto: Hefty

Pazite se!

NESTALA JE SA 13 GODINA: Istina o njenom nestanku je svačija noćna mora! Najgora odluka!

Ludi svet -
Davne 2002. godine, mlada i srećna, ali naivna 13-godišnja devojčica Alisija napravila je najgoru odluku u svom životu. Ali, hajde da se vratimo još malo ranije i objasnimo situaciju.

Oko 8-9 meseci ranije Alisijin brat upoznao je sa čarima interneta i onlajn igrica. Njoj se nisu uvek dopadale iste igre kao i njenom bratu, ali je uskoro pronašla način da četuje sa više, manje popularnim klincima iz škole.Uskoro je upoznala momka otprilike njenih godina, preko "prijatelja koji zna prijatelja", koji je imao ista interesovanja kao ona. On je brzopostao neko sa kim je ona mogla da razgovara, da zatraži savet ili čak i da mu se žali. Internet zaista može da bude pravi dar.Sad da se vratimo na 2002. godinu: Nova godina! Alisija je kod kuće sa svojim roditeljima. To je uvek bio dan za slavlje za njenu porodicu i nejna mama je napravila divnu večeru. Svi su bili tu: njen tata, njen brat i njegova devojka, njena baka. Malo je Alisija znala da će ovo biti jedno od poslednjih lepih uspomena iz detinjstva koje će imati.Između večere i deserta Alisija je rekla majci da se ne oseća najbolje i da će malo da legne. Naravno, umesto da to i uradi, ona se iskrala napolje i pošla da se nađe sa momkom koga je znala samo preko interneta.Ovakvo ponašanje bilo je potpuno neobično za Alisiju. Ona se nikada ranije ne bi tako iskrala, mrzela je mrak i hladno vreme, a nešto niže niz ulicu odjednom je pomislila "Šta radiš to? Ovo je opasno i trebalo bi da se vratiš kući."U tom trenutku, tačno kada se okrenula i krenula nazad ka kući, čula je kako neko doziva njeno ime. Sledeće čega se Alisija seća jeste da je u automobilu sa čovekom (ne dečakom njenih godina) i uplašena za svoj život.

Sledeći detalji su zaista uznemirujući!Alisija je bila vožena oko 5 sati preko zemlje, od Pensilvanije do Virdžinije. Zatim je spustio u svoju tamnicu, skinuo joj garderobu, vezao lancima za ogrlicu kao na psu. Pogledao je i rekao "Ovo će biti jako teško za tebe. Slobodno plači." Onda je silovao, tukao i mučio.Pakao se nastavio još 4 dana, tokom kojih je otmičar emitovao video snimke sebe kako je zlostavlja onlajn.Upravo to je i spaslo: onlajn gledalac (da, još jedna osoba zainteresovana za dečiju pornografiju) prepoznao je Alisiju sa plakata nestale osobe i pozvao je policiju. Gledalac je FBI-ju dao ime sajta i IP adresu Alisijinog zlostavljača.

Sa 14 godina, Alisija je počela da priča svoju priču. Ona otvoreno govori o zlostavljanju koje je preživela od silovatelja, Skota Tajrija. Putovala je školama i prezentovala opasnosti interneta. Danas, 14 godina kasnije, ona nastavlja sa svojom misijom kako bi poboljšala internet bezbednost za decu. Ona je advokat za nestalu decu, osnivač Alisija Projekta, a po njoj se zove i jedan od zakona - Alisijin zakon.Priznaje da joj je trebalo jako puno vremena da opet počne da veruje, da stvori bilo kakvu vezu. Ali ipak postoji srećan kraj za ovo jezivo detinjstvo: Alisija se sada sprema za svoje venčanje i udaje se za čoveka koga naziva svojim najboljim drugom.

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track