(VIDEO) MUČENJE OVIH ŽIVOTINJA NE MOŽE DA BUDE GORE: Životinje umiru u najvećoj patnji i bolu! Užas!
Foto: Hefty

Tuga!

(VIDEO) MUČENJE OVIH ŽIVOTINJA NE MOŽE DA BUDE GORE: Životinje umiru u najvećoj patnji i bolu! Užas!

Ludi svet -
Postoje neke slike koje izgledaju kao da zaista dolaze izh najgorih mogućih horor filmova, ali ono što se dešava u Surabaji, indonežanskom zoološkom vrtu je gorka istina.

Nekada ponosne i prelepe divlje životinje jednostavno nestaju i umiru jer su vlasnici i direktori ovog zoološkog vrta potpuno nesposobni da pruže i osnovnu negu za ove životinje.

Nije ni čudo što je nekada divni tigar sa sjajnim krznom postao kost i koža i prava slika mizerije, kada vidite porciju hrane koju dobija.

Svakog meseca na desetine životinja umire neprirodnom i užasnom smrću. One umiru od gladi ili bolesti koje se ne leče.

Katastrofalni uslovi u ovom zoološkom vrtu poznati su već godinama. 2002. godine je otkriveno ovo užasno stanje i ni menadžment ni radnici nemaju dovoljno znanja za vođenje ovog mesta. Ovaj medved pati od bolesti kože kao rezultat lošeg tretmana. Bez pravog lečenja, on će umreti u ovom malom prljavom kavezu.

Još od 2010. godine zoološki vrt je pod upravom države, upravo zbog toga mnogi radnici su otpušteni i zamenjeni sa neprofesionalnim sezonskim radnicima. Ovo je napravilo situaciju još gorom. Ova kamila sigurno jede svoj prvi obrok posle dužeg vremena. Oštre kosti izviruju ispod kože koja više nema ni dlake.

Slonovi su vrlo graciozne i inteligentne životinje. U Surabaja zoološkom vrtu ipak, oni su vezani za 3 noge za betonski pod. Nikoga ne zanima činjenica što su se lanci zabili u njihovo meso na nogama.

Ostale životinje su toliko mršave da više ne mogu ni da se kreću. Shodno tome, životinje se zatvaraju u malu sobu i nemaju nikakve šanse da žive i ponašaju se prirodno.

Poslednja žirafa u zoološkom vrtu umrla je sa oko 20 kilograma plastike u stomaku. Plastika je delom iz đubreta koje navodno čiste radnici, a delom od posetioca koji ne slušaju upozorenja i hrane životinje sa svim i svačim.

Povećanje broja životinja je sada potpuno van kontrole. Ovakav sumoran epilog je teško prenaseljen i nema mogućnosti za interakcijom. Životinje svoje dane provode u prljavštini, gladi i monotoniji.

Potpuna suprotnost su neke životinje koje mogu samo da sanjaju o društvu. Nekoliko orangutana vene u svojim zarđalim kavezima koji su toliko mali da odgovorni vlasnici u tome ne bi držali ni zeca.

Bez vode, bez hrane, bez penjanja ili mogućnosti da se sakriju: vetar i vremski uslovi se samo "spuste" na životinje u kavezima.

Iako kavezi za ptice nude više mesta, ali 180 pelikana u ovom malom mestu je užasno!

Mediji ovo mesto nazivaju "Zoološki vrt smrti". Surubaja zoološki vrt ne menja svoju sliku sa svojim poznatim žrtvama: Majkl lav imao je samo 18 meseci kada se zaglavio na opasnu žicu i udavio dok je visio u kavezu. I pre nego što je policija došla, oni su sakrili telo kako bi zaustavili istragu.

U ovom vrtu ne cveta život, samo bol i smrt. Ovaj zoološki vrt pod hitno treba da bude zatvoren! Kako bi pomogli ljudi su počeli da potpisuju peticiju širom sveta. I možete da uradite još nešto, da izbegavate posete ovakvim zoološkim vrtovima i cirkusima. Ove životinje ne pripadaju u kavezima niti služe za zabavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track