(VIDEO) NAJJEZIVIJI HOROR FILM IKADA EMITOVAN JE PRE 25 GODINA: Mladić se zbog njega  ubio, pa je postao zabranjen!
Foto: Printscreen

STRAŠNO

(VIDEO) NAJJEZIVIJI HOROR FILM IKADA EMITOVAN JE PRE 25 GODINA: Mladić se zbog njega ubio, pa je postao zabranjen!

Ludi svet -

Ekipa emisije "Ghostwatch" bila je zadužena za istraživanje kuća u Britaniji koje su uklete duhovima.

Dokumentarni film "Ghostwatch"(engl. Potraga za duhovima) prvi put je emitovan na BBC televiziji 1992. godine.

Majkl Parkinson, Sara Grin i Majk Smit u to vreme su vodili ovaj program, pa iako su se emisije snimale nedeljama ranije, oni su ubeđivali publiku da se sve dešava uživo, što je uterivalo strah u kosti.

Istraživači ukletih kuća su izmislili duhsa po imenu Pajps (engl. cevi) koji živi u cevima, a deca u dokumentarnom filmu su se žalila da čuju čudne zvuke. Kasnije se tkom filma ispostavlja da je to duh psihički poremećenog čoveka. U studiju odakle se prenosio ovaj film postojao je čak i lažni broj telefona za gledaoce, koji su zvali da podele svoja paranormalna iskustva.

Martin Denam, mladić koji je imao 18 godina je posle gledanja ovog filma počinio samoubistvo. Njegovi roditelji su tvrdili da je bio opsednut emisijom, a poruka koju je ostavio glasi:

"Ako postoje duhovi... biću zauvek uz vas, kao duh", glasila je tužna poruka.

Zbog tvrdnji da je njihov sin zbog tog programa počinio samoubistvo, porodica se žalila Komisiji za radiodifuzne standarde. U presudi je stajalo da je BBC dužan da nagovesti svojim gledaocima kada program nema veze sa stvarnim događajima. BBC se izvinio zbog ovog propusta i više nikada nisu emitovali film na televiziji, a DVD je izašao 2002. godine.

Kurir.rs/The Sun, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track