IZVINITE ŠTO SAM VAS OPLJAČKAO: Vratio 300 dolara posle 11 godina!

Poslao pismo i novac

IZVINITE ŠTO SAM VAS OPLJAČKAO: Vratio 300 dolara posle 11 godina!

Ludi svet -
Vlasnici prodavnice u SAD-u su u šoku: Dobili su pismo i 300 dolara od bivšeg zavisnika koji ih je opljačkao pre 11 ili 12 godina. Vratio je novac i nada se oproštaju

Anonimni pljačkaš nakon jedanaest godina odlučio je da se izvini za svoj čin i da zatraži oproštaj pa je napisao pismo osoblju prodavnice InterAsian Market & Deli u Nešvilu uz koje je priložio i 300 dolara. Toliko je, naime, tada ukrao.

"Ja sam zavisnik. Pre 11 ili 12 godina sam opljačkao ovu prodavnicu s pištoljem. Više se ne drogiram i osećam da moram da se iskupim ljudima koje sam povredio u prošlosti. U vašu prodavnicu došao sam u 9 ili 10 sati 2002. ili 2003. i uzeo pivo te tražio cigarete. Kada je prodavac otvorio kasu da mi vrati kusur, izvukao sam pištolj i uzeo oko 300 dolara iz kase. Nakon toga sam pobegao s belim automobilom. Nadam se da ćete prihvatiti ovaj novac i oprostiti mi", stoji u anonimnom pismu.

Pismo je iznenadilo sve u prodavnici. Sombun Vu, sin vlasnika prodavnice, rekao je da on i njegov otac smatraju kako su postupci ovog anonimnog čoveka fantastični.

"To je zaista fantastično. Iako su teška vremena, moramo ljudima pružiti drugu priliku", rekao je Vu.

U ime prodavnice objavili su post na Instagramu i Twitteru: "Ovo je zaista nadahnjujuće i podseća nas da ima mnogo dobrih ljudi na svetu. Anonimnoj osobi poručujemo da je sve oprošteno i zahvaljujemo se na pismu. Nije nas briga za novac. Više nas je inspirisao i dotakao tvoj čin. Nadamo se da ćeš pronaći mir i blagostanje u svom životu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track