RAT U NARODNOM POZORIŠTU: Smenite Radoslava Pavlovića, on je zlo za nacionalni teatar
Foto: Zorana Jeftić

Dejan Savić zahteva od Vlade Srbije

RAT U NARODNOM POZORIŠTU: Smenite Radoslava Pavlovića, on je zlo za nacionalni teatar

Pop kultura -
Vršilac dužnosti upravnika traži da se hitno razreši dužnosti predsednik Upravnog odbora jer je poništio konkurs za upravnika

Pozorište u kući!Dejan Savić, v. d. upravnika Narodnog pozorišta, obratio se Vladi Srbije i javnosti nakon što nije izabran za prvog čoveka te kulturne institucije jer je Upravni odbor, kojim predsedava Radoslav Pavlović, rešio da ponovi konkurs, i to po novim pravilima. - Radoslav Pavlović ponaša se prema nacionalnom teatru kao da mu je ostavljen u nasleđe. On je upornim pokušajima da našu kuću iskoristi u lične svrhe, da privatizuje instituciju od nemerljivog kulturnog i društvenog značaja, koja pripada svim građanima Srbije, uspeo da okrene sve zaposlene i celokupnu kulturnu i širu javnost protiv sebe - naveo je Savić u saopštenju dostavljenom medijima:Sukob interesa- Nakaradna kadrovska rešenja, nepotizam i sukob interesa samo su deo asortimana zloupotreba funkcije predsednika Upravnog odbora, kojima smo se jasno i odlučno suprotstavili. Imajući sve to u vidu, dužan sam da predložim nadležnim državnim institucijama da se pokrene procedura za smenu Pavlovića s mesta predsednika UO naše kuće.Neko namerno sabotiraU izjavi za Kurir Savić je otkrio da će se ponovo kandidovati.- Ne želim da ispadne da sam po bilo kom drugog kriterijumu, osim po kvalitetu, bio kandidat. Mogu jednom mesečno da se prijavim na taj konkurs - objašnjava Savić i ističe da po nečijem nalogu nije održana sednica UO, na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru upravnika - između Juga Radivojevića, koji se povukao, i njega.- Namerno je urađeno. Moj najveći problem je što nisam ni u kakvim njihovim kombinacijama i dogovorima - naglašava Savić.

Savić nije nadležan da nas ocenjujeRadoslav Pavlović odbio je da komentariše Savićevo obraćanje.- Nisam čitao njegovo pismo, tako da je neumesno da komentarišem sadržaj. Savić ima pravo da piše kome hoće. Upravni odbor imenuje Vlada Srbije, koja je i nadležna da oceni naš rad - rekao je Pavlović.

Novi konkurs 1. oktobraUO Narodnog pozorišta najavio je da će 1. oktobra biti raspisan novi konkurs za upravnika. Procedura će biti potpuno transparentna, a isti model odabira biće korišćen posle 1. novembra, kad će se raspisati konkursi za direktore i upravnike 61 institucije koju finansira Vlada preko Ministarstva kulture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track