NAJPLAĆENIJA VODITELJKA: 10 stvari koje niste znali o Opri Vinfri
Foto: Rojters

Imala teško detinjstvo

NAJPLAĆENIJA VODITELJKA: 10 stvari koje niste znali o Opri Vinfri

Pop kultura -
Procenjuje se da njeno bogatstvo iznosi 1,5 milijardi dolara, a poslovno carstvo uključuje "Opra šou", ženski časopis "O", inernet stranicu, književni klub i satelitsku radio stanicu

Opra Vinfri nedavno je napunila 60 godina, a posle jako teškog detinjstva uspela je da se izbori i postane jedna od najplaćenijih voditeljki današnjice.

1. Njen prvi šou zvao se "People are Talking"Zajedno sa novinarom Ričardom Šerom vodila je lokalnu emisiju u Baltimoru i to mnogo pre njenog svetski popularnog tok-šoua "Opra šou".

2. Njeno pravo ime je OparSvi je znamo kao Opra, ali ime koje stoji na njenom rodnom listu je "Ohpar".

3. Postala je i ostala prva crnkinja milijarderkaProcenjuje se da njeno bogatstvo iznosi 1,5 milijardi dolara, a poslovno carstvo uključuje "Opra šou", ženski časopis "O", inernet stranicu, književni klub i satelitsku radio stanicu. Ali, svemu tome nije samo osnivač već i zaštitno lice.

4. Popularnija je od Supermana i ElvisaBarem prema VH1 televiziji koji su je postavili na tron pop kulture u istoriji čime je porazila i čeličnog čoveka i kralja Roka.

5. Njena kilaža je opsesija - svihSvi znaju da se celi život bori sa svojim kilogramima i koliko ih zapravo ne voli. Isprobala je sve vrste dijeta, prošla kroz "jo-jo" faze, ali svoje kilograme nikada nije skrivala pa je njena svaka promena bila pomno analizirana u emisijama. Sa svojih 38 godina bila je najdeblja sa čak 107 kilograma, dok je najmršavija bila 2005. godine sa 69 kilograma.

6. Njeno detinjstvo je bilo traumatičnoKada je imala samo devet godina, silovao je njen rođak nakon čega je zatrudnela. Sa 14 godina dete je umrlo. Priznala je i da je u svojim 20-im bila na kokainu.

7. Rođena je u siromaštvuNeki su pod srećnom zvezdom rođeni, a neki je kroz život pronađu. Opra je tako rođena u siromašnom seoskom području američke države Misisipi. Do tinejdžerskih godina, odgajala je samohrana majka, a kasnije je odrasla u Milvokiju. Tek je u svojim 30-im postala bogata.

8. U vezi je sa Stedmanom GramomOpra je u dugogodišnjoj vezi sa Stedmanom Gramom. Jednom je priznala da se sa njime nije venčala jer nije tradicionalna osoba.- Da sam htela da se udam, to bi već odavno učinila. Ja nisam tradicionalna žena i ne živim tradicionalnim životom. Da smo se venčali, verovatno ne bi dugo ostali u braku - rekla je ona.

9. Poseduje osam imanjaNjen glavni dom se zove "Obećana zemlja" i vredan je čak 50 miliona dolara sa pogledom na planine van Santa Barbare. Takođe poseduje dve kuće u Nju Džersiju, stan u Čikagu, kuću na ostrvu Fišer blizu Majamija, kolibu na skijalištu Teluride i vikendicu na Havajima i Antigvi.

10. Poklonila je celoj publici nove automobileČak 276 Pontijaka čekalo je svoje vlasnike u publici njenog šoua. Naravno, čim im je to objavila, nastala je histerija. Ali, to nije bio jedini put. Velikodušnost je pokazivala u još mnogo emisija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track