LUD KO STRUJA: TV zabavljač iz Australije poreklom je iz...

Omiljen na kanalu 9

LUD KO STRUJA: TV zabavljač iz Australije poreklom je iz...

Pop kultura -
Karl Stefanović je oborio svetski rekord u brzom šamaranju parčićima pice, intervjuisao je Mrzovoljnu mačku i dalaj lami ispričao vic o - dalaj lami

Australijski voditelj Karl Stefanović omiljena je ličnost sa lokalnog Kanala devet. A kako i ne bi bio, kada se ne ustručava da pred kamerama isproba svakakve ludorije, uključujući i šamaranje parčićima pice. Ovaj TV zabavljač poreklom je iz Srbije.

Dragić Stefanović, njegov deda sa očeve strane, bio je srpski zatvorenik u Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata. Karl je oborio svetski rekord u brzom šamaranju parčićima pice, intervjuisao je Mrzovoljnu mačku (Grumpy Cat) i dalaj lami ispričao vic o - dalaj lami.

http://www.youtube.com/watch?v=BW8Aleq2Hn0

Australijanci da prosto obožavaju, ali malo ko zna da je ovaj voditelj poreklom vezan za Srbiju. Njegov deda Dragić Stefanović u logoru je upoznao Nemicu Elizabet Henze koja mu je donosila prokrijumčarenu hranu. Po završetku rata, njih dvoje su shvatili da ne mogu da žive ni u Srbiji ni u Nemačkoj, pa su emigrirali u Australiju. Tamo je Dragić Stefanović dobio nadimak Stiv.

http://www.youtube.com/watch?v=ujwH5dMKSbs

Karlov brat Piter je takođe novinar "Kanala devet" koji izveštava iz Evrope, a drugi brat Tomas je kamerman. Gotovo da nema bitnog svetskog događaja o kome braća nisu izveštavala.

Voditelj ima suprugu Kasandru i decu Džeksona (11), Avu (6) i River (4). Kada izveštava sa terena, on često putuje. "Pratio sam požare u Kanberi i zemljotrese u Japanu. Moj najstariji sin mi je po povratku kući rekao da se brinuo za mene", kaže Karl, koji je studirao novinarstvo na Univerzitetu u Kvinslendu.

http://www.youtube.com/watch?v=KkDFBVczcGY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja