DVA DOBROTVORNA KONCERTA: Violinista Nemanja Radulović na Kolarcu
Foto: Damir Dervišagić

Novac za novi klavir

DVA DOBROTVORNA KONCERTA: Violinista Nemanja Radulović na Kolarcu

Pop kultura -
Kao i prethodnih godina 4. februara, na 82. Dan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine, u svetu najtraženiji srpski muzičar Radulović koji živi u Parizu, nastupiće bez honorara u sali koju obožava

BEOGRAD - Slavni srpski violinista Nemanja Radulović održaće prva dva dobrotvorna koncerta za Kolarčevu zadužbinu u utorak i u četvrtak u okviru akcije pod nazivom "Koncerti za Kolarac" u kojoj će se prikupljati sredstva za novi klavir.

Kao i prethodnih godina 4. februara, na 82. Dan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine, u svetu najtraženiji srpski muzičar Radulović koji živi u Parizu, nastupiće bez honorara u sali koju obožava, pred publikom za koju uvek svira sa posebnim emocijama.

Za koncerte vanserijski talentovanog muzičara koji je od "niškog čuda od deteta" stigao do vrhunskog svetskog violiniste, čiji je koncertni kalendar prepunjen, u Beogradu vlada neobično interesovanje, Radulović bi ko zna koliko uzastopnih večeri punio Kolarac, jer se karte za svaki njegov koncert rasprodaju u rekordnom vremenu.

Za predstojeća dva koncerta na Kolarcu 4. i 6. februara prodaja karata se merila minutima i opet su mnogi poštovaoci violinskog virtuoza, u svetu nazvanog "Paganini 21.veka", ostali uskraćeni za susret sa njim i novim programom koji će izvesti.

Na dva koncerta u Kolarčevoj zadužbini Radulović će predstaviti svoj najnoviji CD koji je snimio za Dojče gramofon, kompilaciju dela Nikola Paganinija. Kompakt disk je snimio sa RAI orkestrom iz Italije i japanskim dirigentom Eiđi Oue, pijanistkinjom Lore Pavrkan i svojim ansamblom Đavolji triler.Na beogradskom koncertu muziku sa CD izvešće sa Simfonijskim orkestrom Radio televizije Srbije i dirigentom Bojanom Suđićem, koji su se takođe odrekli honorara kao učesnici dobrotvornog koncerta za Kolarac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track