Francuska revolucija inspiracija za cipele Alberta Moretija

Nedelja mode u Milanu

Francuska revolucija inspiracija za cipele Alberta Moretija

Pop kultura -
Moretijeva kolekcija za jesen, zimu 2014/2015. godine sadrži somotske ruže na čizmama iznad kolena, koje su takođe inspirisane Francuskom revolucijom, ali ovoga puta uniformama vojnika

MILANO - Francuska revolucija poslužila je kao inspiracija italijanskom dizajneru obuće Albertu Moretiju koji je predstavio svoju novu kolekciju u Milanu, prenosi AFP.

Njega je ovog puta inspirisala najčuvenija francuska kraljica Marija Antoaneta. "Ona je figura koja može da se tumači na hiljadu različitih načina", kaže ovaj dizajner i dodaje da je ona u njegovoj viziji jaka, a ujedno i veoma senzualna i razigrana žena.

"Veoma ističem žensku seksualnost, ali ne na vulgaran način, čak sam pomalo i uroničan" rekao je Moreri, i dodao da mu je to fetiš, ali da uvek veliča žene.Moreti je obajsnio da tajna italijanske izrade obuće leži u viziji pojedinih zanatlija, iako i druge zemlje proizvode kvalitetnu obuću.

"Kineski zanatlija može biti u stanju da napravi savršenu cipelu, ali on nema viziju", rekao je Moreti i dodao da prilikom izrade štikle i razgovora sa zanatlijom koji će mu reći svoje mišljenje ta štikla umesto "odlične" postaje "vau".

Moretijeva kolekcija za jesen, zimu 2014/2015. godine za Nedelju mode u Milanu sadrži somotske ruže na čizmama iznad kolena, koje su takođe inspirisane Francuskom revolucijom, ali ovoga puta uniformama vojnika. Moreti ima samo jednu prodavnicu u Sen Tropeu, ali distribuira svoje kreacije širom sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države, ali i Dubai u kojem je pažnju skrenuo prodajom svojih cipela napravljenih od 24-karatnog zlata za 3.500 evra.

On je najavio i saradnju sa Hong Kongom, Singapurom i Južnom Korejom, takođe posao širi u Južnoj Americi, a do kraja godine planira da otvori još jednu prodavnicu u Milanu ili Parizu.Njegove cipele nose i zvezde kao što su Elton Džon, Ledi Gaga, Rajan Gosling i Kameron Dijaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track