EVO KAKO DA IZGUBITE PRIJATELJE: Fiona smršala 45 kg i sad im smeta
Foto: Dejli Mejl

EVO KAKO DA IZGUBITE PRIJATELJE: Fiona smršala 45 kg i sad im smeta

Pop kultura -
Što sam više mršavela, to sam dobijala više negativnih komentara mojih prijatelja. Bila sam razočarana, jer sam mislila da će im biti drago zbog mene, rekla je Fiona

Fiona Hodž je za samo 12 meseci uspela da izgubi 45 kilograma. Postala je zgodna dama, ali je, zbog toga, izgubila skoro sve prijatelje. Naime, ova 152 centimetara visoka žena i majka, nosila je broj 50 i bila je očajna. Snagom volje i zdravom ishranom uspela je da uđe u broj 38 i sada se oseća sjajno. Međutim, na tom putu, umesto da je podrže, prijatelji su bili ljubomorni, a sada više ne žele ni da razgovaraju sa njom.

"Jela sam toliko nezdrave hrane da nije ni čudo što sam se toliko ugojila. Mrzela sam svoje slike sa venčanja, nisam mogla da ih gledam. Nisam htela da izlazim iz kuće, stalno sam se oblačila slojevito, nosila samo crnu odeću, bilo me je sramota čak i decu u parkić da izvedem. Mislila sam da će drugi da mi se smeju. Na kraju sam čvrsto odlučila da želim da promenim svoj život. Prijatelji su me prvo podržali, ali kada su videli da uspevam da mršavim, optužili su me da sam postala opsednuta dijetom i da samo na sebe mislim", rekla je Fiona.

Bila je gojazna još od tinejdžerskih dana, obično je jela pice, čips i gazirana pića, a doručak je uvek preskakala. Situacija posle venčanja ju je prosto dotukla i tada je kupila farmerice u broju 40 i rešila da jednog dana uđe u njih.

"Primetila sam da, što sam više mršavela, to sam dobijala više negativnih komentara mojih prijatelja. Bila sam razočarana, jer sam mislila da će im biti drago zbog mene. Neki od mojih najboljih prijatelja su mi rekli da izgledam ispijeno i bolesno i da bi trebalo da prestanem sa dijetom.

"Čak su mi rekli da bi trebalo da prestanem da "prisiljavam" decu da vežbaju sa mnom i da vozimo bicikl zajedno. Ali, nije me briga. Kada gledam svoje stare fotografije, vidim nesrećnu i depresivnu osobu. Sada sam potpuno drugačija osoba", rekla je Fiona.

"Sada svako veče provodimo u kuvanju divne, zdrave večere, a onda idemo svi zajedno u šetnju. Ne samo što sam zdravija, već se osećam mnogo bolje. Konačno sam pronašla sebe, a nadam se da ću pronaći i nove prijatelje", zaključila je Fiona.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track