Tri venčanja na snimanju filma Mali Budo
Foto: Kurir Štampano

Filmska priča: O ovome dosad nigde niste čitali

Tri venčanja na snimanju filma Mali Budo

Pop kultura -
„Mali Budo“ započeo je bioskopski život. Rađen je tri godine, a Doris Radić, Ivana Nikolić i Jelena Rakočević za to vreme su promenile prezime
1 / 5 Foto: Kurir Štampano

Film „Mali Budo“ reditelja Danila Bećkovića otpočeo je sinoć bioskopski život premijerom u Sava centru. Prethodnih dana sigurno ste u medijima pronašli mnoštvo detalja o junacima komedije o mladom Crnogorcu Budi, koji stiže u Beograd kako bi pobegao od krvne osvete. Ali mi ćemo vam otkriti još ponešto što dosad niste imali prilike da pročitate ili čujete.Scenario potpisuju Danilo Bećković i Dimitrije Vojnov, a ideja za priču je nastala u kafani. „Mali Budo“ sniman je pet nedelja tokom tri godine, a za to vreme glumice Doris Radić, Ivana Nikolić i Jelena Rakočević su se udale.Petar StrugarMORAO DA SE UGOJI 10 KILOGRAMAPetar Strugar je zbog uloge tinejdžera Bude morao da se ugoji deset kilograma. Ni do danas još nije uspeo da povrati staru liniju. On je insistirao da sam, bez pomoći dublera, učestvuje u scenama potere, u kojima je korišćeno pet skupocenih automobila. Inače, ovo je prvi projekat na kojem je radio sa suprugom Ivanom Nikolić, s kojom je dobio i sina.

Sergej TrifunovićSNIMAO U DŽEMPERU NA 42 STEPENASnimanje je bilo veoma naporno, ali najgore su prošli Sergej Trifunović i Marko Kon. U scenama ispred škole morali su da nose zimsku garderobu. Radnja filma odvija se u kasnu jesen, ali baš tog dana na setu je izmereno 42 stepena. Sreća pa reditelj nije pravio previše dublova.

Verovali ili nePRVI CRNOGORSKI FILM BEZ MIME KARADŽIĆA„Mali Budo“ u startu je obezbedio sebi mesto u istoriji. To je prvi crnogorski film bez Mime Karadžića. Takođe, ne potpisuje ga kao scenarista ni Stevan Koprivica. Ipak, našla se velika uloga za Andriju Miloševića, koji igra lekara na VMA i fudbalera koji je umesto u Milanu završio na studijama medicine.

BećkovićiREDITELJ FAMILIJA MATIJI I OLJIAkademik Matija Bećković je stric reditelja filma Danila Bećkovića. Tokom školovanja stalno su ga optuživali da mu je slavni pesnik pisao sastave. U filmu nema ni Matije ni njegove ćerke Olje, koja je po profesiji glumica, jer je autor poštovao njenu odluku da se povuče iz glume.

Sara JovanovićINSPIRACIJA ZA SCENARIOSara Jovanović je za potrebe filma otpevala hit „Provokacija“ Bobana Rajovića Piromana. Pesmi je izmenjen aranžman, pa više liči na popularnu pesmu Zaz nego na narodnjak. Inače, ona je poslužila kao inspiracija autorima da napišu scenario kada su se jedne noći 2009. zapili u kafani.

Milan TodorovićISPAO IZ FILMA U MONTAŽIMilan Todorović, reditelj horor filma „Mamula“, deo je glumačke ekipe. On je odigrao ulogu pacijenta kome Budo postavlja dijagnozu da neće dočekati jutro. Scena je u montaži izbačena.

POGLEDAJTE SNIMAK ADRIJA MEDIJE TV

http://www.youtube.com/watch?v=98_bYMV5ZCU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track