SKANDAL HRVATSKI GLUMAC NAPAO GLOGOVCA: Bio je četnik Draža, a sad bi na Dubrovačke letne igre!

Siniša Ružić ne shvata uloge srpskog glumca

SKANDAL HRVATSKI GLUMAC NAPAO GLOGOVCA: Bio je četnik Draža, a sad bi na Dubrovačke letne igre!

Pop kultura -
Ružić je zamerio Nebojši što je izjavio da je Mihailović bio drag, setan i tužan čovek koji je samo organizirao gerilu protiv fašista

Glumac Siniša Ružić ne želi da vidi srpskog glumca Nebojšu Glogovca na Dubrovačkim letnim igrama jer je Glogovac glumio lik Draže Mihailovića u seriji "Ravna gora".

Naime, najava da će na Igrama nastupiti srpski glumac Nebojša Glogovca, Ružića je veoma pogodilo jer smatra da Glogovcu, iako je vrstan glumac, nije mesto na Igrama.

On je, naime, podsetio da je Glogovac, koji u serijalu "Ravna gora" tumači ulogu četničkoga vojvode Draže Mihailovića, izjavio da Mihailović bio "drag, setan i tužan čovek koji je samo organizirao gerilu protiv fašista". Zato će, najavio je Ružić, biti i dalje protiv Glogovčeva dolaska u Dubrovnik.

Na njegov istup, Mani Gotovac, književni kritičar, dramaturg, književnica, odgovorila je da nju "uopše ne zanimaju politička pitanja jer je tema ovogodišnjih Igara ljubav".

Pored Glogovca, na Dubrovačkim letnjim igrama trebalo bo da dođu glumci svih generacija od Pere Kvrgića, Špire Guberine, preko Rade Šerbedžije i Jelene Miholjević do Mislava Čavajde i studenata glume. Kako je najvaljeno, glumci su na prvom mestu jer je postmoderna u kojoj su na toj poziciji bili redatelji iza nas, a danas su to mesto preuzeli glumci.

http://www.youtube.com/watch?v=86FiJ7Y3Wfc
Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track