EKSKLUZIVNO ZA KURIR Nikola Pejaković: Ostavljam glumu ako mi koncerti dobro krenu!
Foto: Nebojša Babić

Prvi koncert Kolje i Grobovlasnika 21. mart u Domu sindikata

EKSKLUZIVNO ZA KURIR Nikola Pejaković: Ostavljam glumu ako mi koncerti dobro krenu!

Pop kultura -
Ukoliko koncerti krenu da se dešavaju, sve ostalo odlazi u drugi plan. Ostaće samo muzika, rekao je kolja pred koncert u Domu sindikata

Kantautor Nikola Pejaković Kolja održaće prvi koncert u karijeri sa svojim bendom "Grobovlasnici" 21. marta u Domu sindikata u Beogradu.

Ovim povodom Kolja je u intervjuu za Kurir otkrio kako će izgledati koncert kao i kako je došlo do saradnje sa Severinom.

1. Ovo je vaš prvi koncert, šta publika može da očekuje?"Nemamo neke posebne pripreme, radićemo po instinktu, imamo dogovoreni deo i onaj nedogovoreni. Šta će tu da bude, kome će šta da padne na pamet, gde će da se završi, ni sam ne znam. Voleo bih da svaki koncert ima taj faktor iznenađenja, da bude neočekivan, emotivan i uzbudljiv. Dođite u Dom sindikata, 21. marta, videćemo."

2. Imate tri albuma iza sebe, zašto ste toliko dugo čekali da napravite koncert?"Čekao sam trenutak kada mogu da obećam i sebi i prijateljima sa kojima sviram da ćemo ići do kraja, da ću izdržati do kraja. I to mi je i namera. Ukoliko koncerti krenu da se dešavaju, sve ostalo odlazi u drugi plan. Ostaće samo muzika".

3. Kako biste opisali muziku koju svirate?"Bluz. Bluz sa četiri prsta. Fourfingers blues.

4. Koja je vaša prva ljubav: muzika ili gluma?Prva ljubav je moja porodica. Moja žena i moj sin, a onda gitara.

5. Pesma "Haljinica boje lila" je vaša, a Severina ju je takođe otpevala. Da li je tačno da je pesmu platio Bregović gitarom?"Nije je platio, nije to baš tako bilo. Dao mi je gitaru, a kasnije nisam puno insistirao na parama kod Severine i tako se završilo. I Severina i Bregović su bili vrlo fer i korektni, jedan zaista prijateljski posao. I ne znam šta bi mogli i da plate, šta je tu za plaćanje. Hvala im što su se setili pesme".

6. Da li je tačno da trenutno radite sa Draganom Bjelogrlićem i Petrom Pašićem na novom projektu?"Sada, ovog trenutka, ništa konkretno, ništa što bih mogao da pomenem i konkretno navedem, ali neki razgovori su u toku".

7. Šta biste poručili čitaocima Kurira?Kada poželite da napišete komentar ispod teksta, sačekajte sat vremena, a onda, ako vam se i dalje piše, onda napišite. Nemojte da pišete u huji, u afektu.

(Nataša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track