PESMA ZA JEDNOG I JEDINOG GAGU: Neka te sreća i tamo prati, Urke, pa i tamo vozi Krugove u Monci
Foto: Dado Đilas

Počast preminulom glumcu

PESMA ZA JEDNOG I JEDINOG GAGU: Neka te sreća i tamo prati, Urke, pa i tamo vozi Krugove u Monci

Pop kultura -
Aleksandar Srećković Kubura recitovao je pesmu preminulom glumcu Draganu Nikoliću.

Tekst pesme napisao je Đorđe Stanković, a autor i izvođač je Vladan Vučković Paja.

Aleksandar Srećković Kubura je želeo da oda počast svom kolegi, pa je čitao tekst posvećen jednom od najvoljenijih srpskih glumaca.

Tekst pesme:

Još jednog barda glume nam Bog uze,Sve legende glumišta ka nebu hrle.Posle Nikole Simića I ĐuzeOtiš’o je I legendarni Prle.

Nakon duge i teške bolestiOkončala se njegova saga.Sve nas je šokirala vest: Otišao je naš Gaga!

Dođe vreme da i njega Bog potraži,Da poseti Zorana, Batu, Boru, Paju…Ali smrt za našeg Gagu ne važi,Legende ne umiru. One večno traju.

Po rođenju je pakt, ali s Bogom potpisan,I to treba uvek imati na umu.Gago, nećeš nikada biti ’’Otpisan’’,Svojim delima si predvodio glumu.

Veliku si tugu ostavio ovde,Ali si se barem od bolesti spas’o…Čuvaj se, i počivaj u miru, Flojde, Svetska, a ne samo ’’Nacionalna klaso’’.

U mraku smo kao da igramo žmurke,Uvek će se na tebe ugledati momci.Neka te sreća i tamo prati, Urke,Pa i tamo vozi ’’Krugove u Monci’’.

Niko neće takve hitove da snimi,Da te gledam još, želja mi je žarka.Barem se odmori lepo, dragi Džimi,I nek mirnim morem plovi tvoja Barka.

Legenda u ’’Ko to tamo peva’’,a ne moraš se ničega bojati.O tolikoj karijeri svako sneva,Teško je sva ostvarenja nabrojati….

Svu svoju tugu prenosim na papir,Nikad mi tako teško nije bilo...Budi i tamo strogi Hadži - Zamfir,Glavonja, Aksentijević… Gavrilo!

Ni za šta vise ne treba komentarO tebi ovde peva svaka strofa.Dominir’o si i kroz ’’Sabirni centar’’I u ulogama Labuda i Grofa….

I na nebu budi u svome maniru,Da te vet anđela razume.Večna ti slava, i počivaj u miru,Kralju šarma, gospodaru glume.

Cela zemlja je ovim ranjena,Sve joj više i više slabi snaga.Još je jedna legenda sahranjenaPo imenu Dragan Nikolić- Gaga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track