(VIDEO) OD KIČA DO SVETSKE SLAVE: Oni su svoje karijere počeli na Evrosongu
Foto: Printscreen

Pesma Evrovizije otvorila im je vrata

(VIDEO) OD KIČA DO SVETSKE SLAVE: Oni su svoje karijere počeli na Evrosongu

Pop kultura -

Mnogi kritičari Evrosonga tvrde da pobeda na na tom takmičenju ne donosi priliku za izgradnju internacionalne karijere. Ipak, postoje izvođači koji dokazuju suprotno

ABBANajuspešnija grupa koju je Evrovizija iznedrila je ABBA. Predstavljali su Švedsku 1974. godine pesmom "Waterloo" i pobedili.

Selin DionDanas svetski poznata pevačica 1988. godine na Evrosongu je predstavljala Švajcarsku. Selin je pobedila s pesmom "Ne Partez Pas Sans Moi" i postala svetska senzacija.

Olivija Njuton-DžonPre nego što je postala holivudska zvezda, Olivija je predstavljala Veliku Britaniju na Evrosongu 1974. Te godine je pobedila ABBA, a Olivija je završila na četvrtom mestu. Nekoliko godina kasnije dobila je ulogu u filmu "Briljantin" s Johnom Travoltom.

Hulio Iglesijas

Malo ko zna da je legendarni pevač nastupao na Evrosongu 1970. godine. Tada je još bio nepoznat i predstavljao je rodnu Španiju. Zauzeo je tek deveto mesto od 12 mesta, ali u godinama koje se usledele postigao svetski uspeh i postao jedan od najpopularnijih pevača svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track