POSLE BRODVEJA EKVUS I STIŽE U BDP: Ćetković srpski Entoni Hopkins
Foto: Marina Lopičić

NOVA PREMIJERA

POSLE BRODVEJA EKVUS I STIŽE U BDP: Ćetković srpski Entoni Hopkins

Pop kultura -

Krimi-dramu "Ekvus" Pitera Šefera o psihijatru i njegovom pacijentu - adolescentu koji boluje od patološke, religijske opsesije konjima, od sutra ćemo gledati na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Reditelj Marko Manojlović odlučio je da postavi čuvenu predstavu s Brodveja i da umesto Entonija Hopkinsa glavnu ulogu poveriVojinu Ćetkoviću.

foto: Profimedia

Komad je u Americi izveden više od 1.000 puta i nagrađen je Tonijem za najbolju dramu (1975). Godine 1977. reditelj Sidni Lamet snimio je ekranizaciju s Ričardom Bartonom u ulozi psihijatra.

foto: Promo

Autorsku ekipu čine kostimograf Lana Cvijanović, scenograf Vesna Popović, kompozitor Samir Hodović, dok je za scenski pokret zadužen Damjan Kecojević. Pored Ćetkovića u ostalim ulogama su Miodrag Dragićević, Paulina Manov Đurđević, Nataša Marković, Ivan Tomić, Anka Gaćeša i Milica Tomašević. Piter Šefer, jedan od najuticajnijih britanskih i svetskih dramatičara prošlog veka, dobro je poznat domaćoj publici najpre po komadu, filmu i svojevremeno kultnoj predstavi BDP "Amadeus".

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track