VATROGASCI SPASLI SNIMANJE KORENA! Goran Šušljik otkrio za Kurir NAJVEĆU TAJNU serije! (FOTO)
Foto: Vladimir Šporčić

hit priča

VATROGASCI SPASLI SNIMANJE KORENA! Goran Šušljik otkrio za Kurir NAJVEĆU TAJNU serije! (FOTO)

Pop kultura -

Seriji "Koreni", snimljenoj po antologijskom romanu Dobrice Ćosića, s pravom već daju epitet najbolje snimljene u 2018. godine. Međutim, producent i jedan od glavnih glumaca Goran Šušljik otkriva za Kurir da je trud cele ekipe mogao da padne u vodu da nije pao sneg.

"Tokom celog snimanja postojala je zebnja da sneg, koji nam je bio neophodan da bismo snimili važne scene u seriji, neće pasti. To bi značilo da praktično nemamo seriju. Ja sam od samog početka iracionalno verovao da sneg mora pasti. Krajem novembra nijedna vremenska prognoza nije nam išla naruku", kaže Šušljik za Kurir.

foto: Promo, RTS

Radnja romana i serije "Koreni" odigrava se u imaginarnom selu Prerovu u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga. Glumac se čak, kaže, molio bogu da im podari padavine.

"Snimali smo veći deo serije u selu Gornji Račnik, koje je uzdignuto nekoliko stotina metara iznad Jagodine, pokušavajući da dozovemo sneg koji nikako da padne. Ja sam i dalje verovao, nadao se, preklinjao više sile. I najednom, baš kad nam je najviše trebao, pade sneg, ali toliko da su nam se zavejali putevi do Gornjeg Račnika i taj dan idealan za snimanje smo otkazali zbog toga što nismo mogli prići objektima", objašnjava Šušljik i nastavlja:

foto: Vladimir Šporčić

"Onda je sutradan krenuo da se naglo topi i da nije bilo Vatrogasne brigade iz Jagodine, kojoj se ovim putem ponovo zahvaljujem, koja je topovima ispuštala penu da bi dopunili već skoro otopljeni sneg, 'Koreni' ne bi izgledali onako kako treba. Nisam siguran da je ovo za mene anegdota, više je ilustracija velikog stresa tokom snimanja serije kojoj se ponekad nasmejem".

Kuća u Gornjem Račniku
Kuća u Gornjem Račnikufoto: Vladimir Šporčić

Serija "Koreni" snimana je od oktobra 2017. do januara 2018. godine, a do kraja emitovanja ostalo je samo još četiri epizode. Snimljena je s budžetom koliki bi imao jedan igrani film od sat i po, a reditelj Ivan Živković ilustrovao je sve podatkom da jedna epizoda košta kao minut hit serije "Vavilon Berlin".

Uzbudljiva epizoda: Sloboda zavodi red

I nova epizoda "Korena" bila je podjednako uzbudljiva. Simka je napustila kuću Katića i kao neželjeni gost živi u kući svog brata. Iz zatvora puštaju i Aćima i sve uhapšene Prerovce. Na nagovor majke, ali i uz pomoć Nikole, Simka od Aćima dobija dozvolu da se vrati u kuću Katića, rešena da se tu izbori za svoje mesto...

foto: Promo, RTS

Kurir/ Lj. Radanov/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track