SAHRANJEN MARKO NIKOLIĆ, A SVI NOSILI PO BELU RUŽU: Jecaji i suze odzvanjali Alejom velikana u UPLAKANOJ POVORCI na Novom groblju!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

neprežaljen

SAHRANJEN MARKO NIKOLIĆ, A SVI NOSILI PO BELU RUŽU: Jecaji i suze odzvanjali Alejom velikana u UPLAKANOJ POVORCI na Novom groblju!

Pop kultura -

U Novom groblju u Aleji zaslužnih građana sahranjen je velikan Marko Nikolić, koji je preminuo 2. januara 2019. godine u 73. godini života. Opelo je održano u 14 sati, sahrana u 14.30 sati, a njoj je prethodila komemoracija povodom smrti Marka Nikolića u Narodnom pozorištu.

1 / 25 Foto: Nemanja Nikolić

Duga, tužna kolona uputila se ka večnoj kući barda glumišta Marka. Nikolića. Uz kovčeg su koračali Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Mima Karadžić, Nebojša Ilić

Ivana Vujić održala je dirljivi govor Marku Nikoliću.

"Ovde su svi glumci, dekorateri, šminkeri, vaša čestita porodica i tvoje dece. Svi smo ovde. O kakav srećan dan. Po našim običajima ovo je drugi najvažniji dan u našim životima. Prvi kad se rađamo, a drugi kad ćemo vaskrsunti. Hvala što ste nam dali svojim ulogama, ostavili srce i dušu", rekla je rediteljka u svom govoru.

Da upute poslednje zbogom velikom glumcu došli su Goran Sultanović, Ivica Dačić, Radoš Bajić, Dragan Petrović Pele, Tanasije Uzunović, Mima Karadžić, Relja Popović.

1 / 21 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs / Foto: Marina Lopičić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track