GEJ FILMOVI NA FESTU: Hrabar izbor i radikalni iskorak selektora Jugoslava Pantelića
Foto: Damir Dervišagić

U korak sa svetom

GEJ FILMOVI NA FESTU: Hrabar izbor i radikalni iskorak selektora Jugoslava Pantelića

Pop kultura -

Fest od prošle godine ima priznanje za najbolje ostvarenje sa LGBT tematikom, a u ovogodišnjoj selekciji videćemo nekoliko filmova koji govore o položaju gej populacije.

Za nagradu će konkurisati "Bela vrana", "Crni anđeo", "Posledice", "Izbrisani dečak", "S ljubavlju, Sajmon", "Studio 54", "Divlji" i "Momci".

Biografsku dramu "Bela vrana", pored reditelja Rejfa Fajnsa, promovisaće i svetski poznata glumica Adel Egzarkopulos. Film je sniman u Beogradu i u njemu se pojavljuje više od 30 članova Baleta Narodnog pozorišta.

Scena iz filma 'Bela vrana'
Scena iz filma "Bela vrana"foto: Promo

Najviše se 2019. očekuje od "Crnog anđela" u režiji Luisa Ortege, premijerno prikazanog u Kanu. Producent filma je Pedro Almodovar. Ovo je argentinski kandidat za Oskara i govori o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru. Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće u krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem.

foto: Promo, Promo

Prošle godine prvi pobednik je bilo ostvarenje "Skrivena ljubav". Umetnički direktor i selektor Festa je ponovo Jugoslav Pantelić.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track