ODLIČNE KRITIKE ZA KOKANA MLADENOVIĆA I SOMBORCE: Predstava bez reči ostavila Nišlije bez teksta!
Foto: promo / NP Sombor

kad bi sombor bio holivud

ODLIČNE KRITIKE ZA KOKANA MLADENOVIĆA I SOMBORCE: Predstava bez reči ostavila Nišlije bez teksta!

Pop kultura -

Druge večeri "Teatra na raskršću" odigrana je predstava "Kad bi Sombor bio Holivud". Autorski projekat reditelja Kokana Mladenovića i Narodnog pozorišta iz Sombora inspirisan je istoimenom dramom Radoslava Zlatana Dorića. Glumci su bili bez teksta, a publika je ustala nakon izvođenja i nagradila ekipu dugim stojećim ovacijama.

foto: Dragan Kadić

"Ono što smo videli, diglo nas je na noge, šarmiralo nas je na prvu loptu i dokazalo da pozorište još zna da ispriča priču emotivno. Teško je naći manu predstavi koja je nema", rekla je Jelena Lužina nakon izvođenja na okruglom stolu kritike.

foto: promo / NP Sombor

Nišlija Kokan Mladenović nije se poklonio publici u rodnom gradu jer je trenutno u Sarajevu, gde priprema predstavu "Sećaš li se Doli Bel". Saradnjom sa Somborcima on je doneo nešto novo u svom opusu, što nema veze s političkim teatrom. Njegova ideja je bila da predstava bude odigrana kao nemi film i da bude ispričana priča o zaljubljeniku u pokretne slike - Ernestu Bošnjaku, koju je sjajni mladi ansambl somborskog teatra, pokretom, igrom i mimikom ispričao u jednom dahu.

"Bajke su strašne priče, a Kokan je uspeo da spoji nespojivo i da nas iznenadi", poručili su na stolu kritike.

Umetnički direktor i glumac NP Sombor Saša Torlaković kaže da će nastaviti i u budućnosti da rade predstave o značajnim ljudima iz Sombora. "I Radivoje Korać je rođen u Somboru. Malo se zna da je on doneo u Radio Beograd prve ploče Bitlsa. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći jer je žurio da stigne na premijeru predstave "Kosa", otkrio nam je Torlaković.

foto: Printscreen YT

Jedan od redovnih gostiju na njihovim premijerama je i NBA zvezda Nikola Jokić. Novi projekat koji čeka Somborce radi reditelj Andraš Urban.

Kurir.rs / Lj. Radanov / Foto: Promo, Narodno pozorište Sombor, Narodno pozorište Niš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track