KONAČNO POZNATO KAKO SU HRVATI GLASALI NA EUROSONGU! ROKO JE KRILIMA IZAZVAO PRAVU BURU: Žal za finalom ne prestaje, a ovo su ukupni poeni koje su DALI DRUGIM ZEMLJAMA
Foto: Pritnscreen

Neviđeno!

KONAČNO POZNATO KAKO SU HRVATI GLASALI NA EUROSONGU! ROKO JE KRILIMA IZAZVAO PRAVU BURU: Žal za finalom ne prestaje, a ovo su ukupni poeni koje su DALI DRUGIM ZEMLJAMA

Pop kultura -

Nastup rijaliti zvezde Roka na Evrovoziji izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, a mnogi su komentarisali da je prava šteta što nije uspeo da stigne ni do finala. Ovogodišnje takmičenje zbunilo je sve načinom glasanja, pa mnogi i dalje polemišu o sabiranju broja glasova publike i stručnog žirija.

Kada je reč o glasovima gledalaca, Roko je najviše bodova dobio od Severnih Makedonaca, i to 10. Austrijanci su mu dali osam bodova, a Švajcarska pet. Rusi, Nemci i Albanci nagradili su ga s tri boda, dok su mu iz Jermenije dali svega dva. Maltežani, Azerbajdžanci, Letonija i Švedska dali su mu po jedan bod.

Kada je reeč o glasovima žirija, numera "The Dream" se najviše svidela britanskom žiriju, koji mu je dao osam bodova. Danci, Austrijanci i Norvežani dali su mu po pet bodova, Albanci su mu dali dva boda, a Irska samo jedan.

Što se tiče hrvatskih gledalaca Eurosonga, oni su najviše bodova dali Severnoj Makedoniji. Norvežanima su dodelili 10 bodova, Švajcarskoj osam, Holandiji sedam, Albaniji šest, Azerbajdžanu pet, Švedskoj četiri, Rusiji tri, Malti dva i Danskoj jedan bod.

Gledaoci su Sloveniji dali 10 bodova, Srbiji osam, Severnoj Makedoniji sedam, Švajcarskoj šest, Norveškoj pet, Holandiji četiri, Islandu tri, San Marinu dva i Albaniji jedan bod. S druge strane, žiri je Severnoj Makedoniji dodelio 10 bodova, Švajcarskoj osam, Češkoj republici sedam, Holandiji šest, Švedskoj pet, Srbiji četiri, Francuska tri, Rusija dva i Estoniji jedan bod.

foto: Pritnscreen

Kurir.rs, Jutarnji.hr / Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track