DA SU SE PITALI SAMO GLEDAOCI, HOLANĐANIN DANKAN NE BI POBEDIO: Nova teorija zavere otkriva razliku između GLASOVA STRUČNOG ŽIRIJA I PUBLIKE!
Foto: Pritnscreen

šok

DA SU SE PITALI SAMO GLEDAOCI, HOLANĐANIN DANKAN NE BI POBEDIO: Nova teorija zavere otkriva razliku između GLASOVA STRUČNOG ŽIRIJA I PUBLIKE!

Pop kultura -

Holandija je odnela pobedu na 64. Evroviziji, a to se ne bi desilo da su se pitali samo gledaoci. Drama u Izraelu prilikom brojanja glasova i sabiranja poena žirija i publike, nastala je kada je Severna Makedonija, koja je na polovini glasanja bila prva, odjednom pala na tabeli, a Dankan Lorens je zamenio i doneo pobedu svojoj zemlji.

Naime, kako su objavljeni rezultati glasanja publike iz svih zemalja učesnica "Evrovizije", pokazalo se da se gledaocima najviše dopala pesma koja je došla iz Norveške, a koja je putem televotinga dobila čak osam puta po 12 glasova. Pesma "Spirit in the Sky" ukupno je dobila 291 bod od publike.

Norveška je, kombinovanjem glasova gledalaca i stručnog žirija, završila na 5. mestu, što je bilo iznenađenje večeri, jer se prema odluci profesionalaca iz svake zemlje nalazila pri dnu tabele.

Samo jedna zemlja je imala više maksimalnih 12 u finalu od publike, a to je Rusija, koju je predstavljao Sergej Lazarev. Ova država ih je dobila čak 11, mahom od bivših sovjetskih zemalja.

foto: Pritnscreen

Kurir.rs, Blic / Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track