ONI ZNAJU KAKO PREŽIVETI BEOGRAD: Svakodnevne dogodovštine i muke studenata iz provincije u novoj TV seriji, a nekima od njih ovo je i PRVA uloga! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Sonja Spasić

premijera serije

ONI ZNAJU KAKO PREŽIVETI BEOGRAD: Svakodnevne dogodovštine i muke studenata iz provincije u novoj TV seriji, a nekima od njih ovo je i PRVA uloga! (FOTO) (VIDEO)

Pop kultura -

Oni malu, već poznatu provinciju, zamenjuju brzim, neizvesnim i uzbudljivim tempom velikog grada. Napuštaju roditeljski dom, kako bi stekli obrazovanje u nepoznatoj sredini, sa ljudima koji su tu iz istog razloga. Kako izgleda put osamostaljenja studenata koji počinju novo životno poglavlje dolaskom u Beograd, pokazali su junaci serije "Preživeti Beograd" koja će se emitovati od 12. oktobra.

- Svakome je neko došao, mali je broj onih koji su starosedeoci u Beogradu. Ovo je priča o ljudima koji dolaze u ovaj grad i čine ga onim što jeste. Trudili smo se da Beograd pokažemo na lep način, ali primarna stvar koja će publiku, nadam se držati prikovanu za male ekrane, je dobra, zanimljiva priča o mladim ljudima - rekao je na premijeri TV serije "Preživeti Beograd" Nedeljko Bajić.

Mladom Budvaninu Lazaru Nikoliću, studentu glume na četvrtoj godini Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, ovo je prva televizijska uloga. Iako je rodom Crnogorac, nije mu bilo teško da uđe u ulogu Hercegovca Kokija.

- Na fakultetu imam sjajne profesore dikcije, tako da mi na osnovu škole i sluha, ali i toga što sam iz Crne Gore, nije bila teška uloga. Nadam se da će to da zvuči pristojno i dobro, s obzirom na to da nisam imao lektora. Ja sam prvi koji u filmu ne voli da vidi imitiranje, na primer, crnogorskog akcenta - kaže Lazar.

foto: Kurir

Dodaje da mu je gluma, rame uz rame sa iskusnim, zvučnim imenima, veoma prijala.

- Bilo je jako lepo. Predivno je iskustvo glumiti sa starijim kolegama i može dosta da se nauči. Prema nama su bili roditeljski nastrojeni i uvek su bili tu da nam pomognu ili daju savet. Uživao sam - iskren je Lazar, glumac koji je na početku karijere.

foto: Kurir

Kurir.rs/B.K./ Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track