BILA JE PRVA I NAJLEPŠA MISICA JUGOSLOVIJE! Svet je obožavao, udala se za poznatog REDITELJA, a onda pala u DEPRESIJU! U 61. godini popila je smrtonosnu dozu lekova (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube

TUŽAN KRAJ

BILA JE PRVA I NAJLEPŠA MISICA JUGOSLOVIJE! Svet je obožavao, udala se za poznatog REDITELJA, a onda pala u DEPRESIJU! U 61. godini popila je smrtonosnu dozu lekova (FOTO)

Pop kultura -

Nikica Marinović je 1966. godine na izboru za Mis, kao prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Rite Farije. Na izboru se našla slučajno. U vreme kada je organizovan izbor za Mis Jugoslavije, nedeljnik "Bazar" preuzeo je organizaciju. Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim devojkama.

Srela je Nikicu Marinović, tada još uvek maloletnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole. Jedva je uspela da ubedi njene konzervativne roditelje da je puste da učestvuje, ali je znala da je njen uspeh zagarantovan. Ipak i sama Nikica se dugo ustezala da se skine u dvodelni kupaći kostim. Popustila je tek kada su na nju utiecali tadašnji vlasnici licence za Mis sveta. U Londonu su je dočekali poput vanzemaljskog bića koje je dolepršalo preko "čelične zavese" - bila je prva mis iz zemalja socijalističkoga bloka. Umesto očekivane partizanke - muškobanje u vojničkom šinjelu i gojzericama, pred njihma je zabljesnula prava lepotica.

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najlepše na planeti izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. No, činjenica je da nijedna lepotica Jugoslavije nije uspela da osvoji tako visoku titulu.

Nikica se posle trijumfa na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Pričalo se da je odbila slavnog fil­­mskog producenta Dina de Laurentisa, koji joj je nudio ispunjenje holivudskog sna, objasnivši mu da nema talenta za glumu. Njeno lice je i godinama posle toga krasilo naslovnice, delila je čitateljkama savete o modi i lepoti, a lepotom, osmehom, skromnošću je zavodila svakoga ko bi je sreo.

Njeno srce osvojio je beogradski književnik i reditelj Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a po razvodu, ponovo su je opsedali udvarači. Po drugi put, Nikica je sudbonosno “da” izrekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali i ta ljubav se završila 1980. godine.

Nikica je vodila butik u Knez Mihailovoj i mnogi su dolazili samo da bi je videli.

A onda joj se, u jednom momentu izgubio trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da posećuje psihijatrijske ustanove. Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte sa najbližim drugaricama.

foto: Printscreen/youtube

Tek u novembru 2008. godine, njeno ime je ponovo bilo glavna tema u medijima, Ovog puta nažalost, zbog najstrašnijeg mogućeg razloga.

Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje, a za sobom nije ostavila oproštajno pismo, ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je izvršila samoubistvo. Imala je 61 godinu lada je umrla.

foto: Printscreen/youtube

Kurir.rs//Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track