MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA PRKOSI VIRUSU: Ne sedim besposlen, već komponujem!
Foto: Sonja Spasić

Pozitivno

MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA PRKOSI VIRUSU: Ne sedim besposlen, već komponujem!

Pop kultura -

Uvek ima inspiraciju Iako je morao da otkaže sve koncerte, čuveni roker
ne sedi skrštenih ruku već stvara muziku za film, ali i svoj novi album

Karijera Momčila Bajagića Bajage, duga više decenija, prožeta je neizmerno velikim uspesima, ali i kriznim situacijama koje su njegov lični i profesionalni život presecale kao spoljni faktori, a u kojima je, jednako kao i ostatak nacije, nalazio lične razloge da ih prevaziđe.

Autor je hitova nastalih još krajem sedamdesetih godina prošlog veka, čija slava ne jenjava ni danas, pa je s pravom ponosan na armiju fanova, kojima ne želi da ostane dužan ni kad je najteže. Aktuelna situacija zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji poremetila je planove mnogim muzičarima, a većina koncerata odložena je ili otkazana. Ipak, i kad nema direktne kontakte s publikom, Bajaga ne staje s poslom, a trenutno radi na više frontova.

U Sava centru nedavno je održana premijera filma „Hotel Beograd“, za koji je Bajaga, zajedno s Milošem Bikovićem, snimio pesmu „Darja“. Brzo je postala veliki hit, a muzičar otkriva da s radom nije stao, već se posvetio još jednom filmu, mjuziklu i novom albumu.

- Premijera filma „Hotel Beograd“ je dobro prošla. Dok sam uradio „Darju“, film je već bio montiran, a Biković me je zvao i tražio da napravim nešto za odjavnu špicu. Inače, Bikovića nisam poznavao ranije, upoznao sam ga tek prošlog leta - rekao je Bajaga za Tanjug.

foto: Damir Dervišagić

Ono što trenutno okupira pažnju ovog muzičara jeste još jedna saradnja s našim piscem Dušanom Kovačevićem. Još se pamti Bajagin uspeh s muzikom za ostvarenje „Profesionalac“.

- Sada radim na filmu „Nije loše biti čovek“, nadamo se da će premijera biti na jesen. Završio sam pesme koje su se slikale u filmu, ostaje mi da uradim instrumentalnu muziku - nastavlja Bajaga i dodaje da će film biti interesantan i neobičan. - Odlični su glumci. Video sam delove scenarija koji se sad montiraju, ali još je rano da se priča o tome - dodaje roker.

I mjuzikl Pozorišta na Terazijama „S druge strane jastuka“, reditelja Juga Radivojevića, baziran je na Bajaginim pesmama. - Tridesetak numera je u izboru, ostaće ih na kraju više od 20 sigurno. Sve sam prepustio glumcima, reditelju i Saletu Sedlaru. On radi aranžmane za orkestar koji će sve vreme biti na sceni - ističe Bajagić.

Pričati o koncertima je, kako kaže, sada deplasirano, a posebno mu je žao što je otkazao koncert podrške Dušanu Kojiću Koji. - Normalno, to je u skladu s merama koje se preduzimaju. Iskoristiću ovo vreme kad nema svirki da malo poradim na albumu, da ne sedimo besposleni - zaključuje muzičar.

Kurir / Milica Vujović

Foto: Sonja Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track